November végén kezdődött a DUE karácsonyi akciója

2020.12.22. 11:00

Adományok a Máltai Szeretetszolgálat javára

November 30. és december 17. között zajlott le a Dunaújvárosi Egyetem ünnepi adománygyűjtése. A több mint kéthetes akció azzal zárult múlt héten pénteken, december 18-án, hogy átadták a felajánlásokat.

duol.hu

Az egyetem elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás kapcsán, így az intézmény munkatársai a Hallgatói Önkormányzattal együttesen szervezték meg az idei évi adománygyűjtést. A HÖK karitatív partnere idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaújvárosi csoportja volt, amelynek számára december 18-án adták át a DUE dolgozói, hallgatói valamint a környék lakói által felajánlott ajándékokat.

Az adományokat a máltai szervezet munkatársai juttatják el a rászorulóknak

Az adományokat felcímkézett, díszes csomagolású dobozokban, valamint gyermekjátékokat, ruhaneműket és tartós élelmiszereket tartalmazó táskákban helyezték el. A beérkezett felajánlásokat Tóbiás Anett, a Hallgatói Önkormányzat elnöke, illetve Kalocsai Imre és Polgár Kitti, az egyetem munkatársai adták át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaújvárosi vezetőjének, Mudra Józsefnek.

Mindkét szervezet hálás azoknak, akik lehetőségeikhez mérten segíteni tudtak. Az átadott ajándékokat a máltai szervezet munkatársai juttatják el a rászoruló nagycsaládosoknak, nélkülöző embereknek.

Kalocsai Imre és Polgár Kitti Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az adománygyűjtés támogatója „A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Dunaújvárosi Egyetemen és a Milton Friedman Egyetemen” elnevezésű projekt volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!