Ügyészségi infó

2024.01.18. 15:00

Öt sértettet ejtett tévedésbe az internetes csaló

A Bicskei Járási Ügyészség szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki öt sértettnek okozott kárt valótlan hirdetésekkel - tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra, sajtószóvivő.

Duol.hu

Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a nő 2022. szeptemberében elhatározta, hogy csalási cselekmények elkövetésével kíván pénzhez jutni úgy, hogy a teljesítés szándéka nélkül magánszemélyeket ejt tévedésbe ingóságok eladására irányuló hirdetésekkel. Ennek érdekében egy közösségi oldalon asztalokat és hozzájuk tartozó székeket eladásra kínált azzal, hogy a termékek ellenértékét egy általa megadott bankszámlára utalják át a vásárolni kívánó személyek. A hirdetést két különböző néven adta fel és tartotta a kapcsolatot a sértettekkel. A vételárat a saját, illetve egy más személy nevén lévő, a bűncselekmény elkövetéséről tudomással nem bíró személy számlájára kérte átutalni. A pénzösszegek átutalását követően a nő elérhetetlenné vált. 

A vádlott összesen öt sértettnek egyenkét 5.000,-, illetve 35.000,- Ft közötti kárt okozott. 

Az ügyészség vádiratában a nővel szemben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását, vagyonelkobzást, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában