A végzés végleges

2023.09.07. 18:00

A bíróság döntött a szomszéd házát felgyujtó bosszúéhes férfi ügyében

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki 2023. szeptember 4-én felgyújtotta szomszédja házát.

Duol.hu

Forrás: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi és a későbbi sértett viszonya az elmúlt időszakban megromlott, majd a férfi 2023. szeptember 4-én a kora délelőtti órákban ittasan átment a sértett házához, azt felgyújtotta, amitől az épület felső emeleti szintje és a tetőszerkezet teljesen kiégett. A keletkezett tűz alkalmas volt arra, hogy oltás hiányában átterjedjen a szomszédos ingatlanokra, így fennállt a lehetőség azok megrongálódásának, megsemmisülésének. A sértett házának felgyújtásával a gyanúsított 16.000.000,- Ft kárt okozott.

A Bicskei Rendőrkapitányság közveszélyokozás bűntette miatt rendelt el nyomozást. Figyelemmel arra, hogy a büntetett előéletű gyanúsított vonatkozásában fennáll a bűnismétlés és a szökés veszélye, ezért az ügyészség indokoltnak látta a legsúlyosabb kényszerintézkedés indítványozását.

Az ügyészi indítvánnyal a bíróság egyetértett és elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában