NAV

2024.05.22. 13:00

Többezer hamis árutól roskadozott a kamion

Duol.hu

Görögországból tartott Németország felé az a bolgár teherautó, amit a pénzügyőrök rutinellenőrzés miatt állítottak félre Békés vármegyében. A raktér átvizsgálásakor több árunál akadtak problémák. Az ömlesztve szállított, Nike feliratú cipők, sportmezek, IPhone adatkábelek és Samsung fülhallgatók silány minősége és csomagolása keltette fel leginkább a pénzügyőrök figyelmét. A termékeket a jogtulajdonosok képviselői is szemügyre vették, és megerősítették, hogy mindegyik hamisítvány, azokat a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba. 

A sofőr azt mondta, hogy a jogsértő árukról nem tudott, a kamiont lezárt raktérrel vette át. 

A járőrök több mint ötezer árucikket foglaltak le, melyek mintegy százmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást. 

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek vagy lábbelik esetében előfordul, hogy olyan vegyi anyagok kerülnek az emberi szervezettel kapcsolatba, amelyek akár az egészségre is ártalmasak lehetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában