helyi meteo

2019.12.03. 13:00

Milyen idő várható Dunaújvárosban és környékén?

Kétség nélkül itt a tél. Bár nem borítja havas takaró az újvárosi utcákat, de a hideg már bekopogtatott az ablakunkon.

duol.hu

Fotó: pixabay

Tél tábornok hadba áll

HÉTFŐN MÁR KIMUTATTA A FOGA FEHÉRJÉT A TÉL

Minden szempontból beköszöntött a tél, és már a hét első napján megérkezett a havazás az országban. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. már november 10-től téli üzemmódra állt át, a szakemberek és a munkagépek hét végétől pedig már élesben is dolgozhattak a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon.

A vállalat a téli szezonban az országos közúthálózaton összesen mintegy 1000 munkagépet állított hadrendbe. A társaság 94 mérnökségén kezdő készletként összesen mintegy 180 ezer tonna útszóró só, több mint 1400 tonna kálcium-klorid granulátum, 2,1 millió liter kálcium-klorid oldat és 11 ezer tonna érdesítő anyag áll rendelkezésére.

 

Milyen időjárás várható a hétre?

 

KEDD

A met.hu előrejelzése szerint változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet kora délután többnyire 0 és +5 fok között várható. Késő estére -1 és -8 fok közé hűl le a levegő.

SZERDA

Az időkép előrejelzése szerint hideg, száraz idő várható. Reggelre többfelé pára, köd, zúzmarás köd képződhet, néhol ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat. Délután helyenként kisüthet a nap. Északnyugaton élénk lehet a délkeleti szél. Napközben -4 és +5 fokot mérhetünk, fagypont alatt a havas, tartósan felhős tájakon marad a hőmérséklet.

Forrás: időkép.hu

Csütörtök

Párásan, ködösen indul sokfelé a nap, majd napközben többfelé számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra. Északnyugaton helyenként élénk, néhol erős lehet a délkeleti szelet. A havas északi tájakon -10, -15 fokig süllyedhet a hőmérséklet hajnalra. Napközben -3, +5 fok között alakulnak a maximumok.

Péntek

Csapadékmentes idő valószínű, és a nap is sokat süthet. A légmozgás nem lesz jelentős. Marad a fagyos hajnal, a még havas északi tájakon -10 fok körüli minimumokkal. Nappal a maximumok -1, +8 fok között alakulnak.

Téli állapotok

A következő napokban csapadék nem várható, de komoly fagyokra lehet készülni, így a lehullott hó hosszabban megmaradhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában