Év szaloncukra verseny

2023.12.03. 11:00

Három díjat nyertek a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda szaloncukrai

Idén újra megrendezték civil kezdeményezésként az Év szaloncukra versenyt. Bács-Kiskunból három díjat hozott el a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda. A legjobb fehér csokoládés édesség a megyénkben készült - írja a baon.hu.

Duol.hu

A felvételen Az év új íze díjat nyert édesség Fotó: Beküldött fotó

A karácsony elképzelhetetlen szaloncukor nélkül. E különleges, csak ezekben a hetekben gyártott édesség készítői között hirdettek országos versenyt a fővárosban. Az Év szaloncukra díj mellett idén számos új kategóriában is versenyezhettek a gyártók. Az új kategóriák összeállításában a Magyar Édességgyártók Szövetsége is segítséget nyújtott. A soltvadkerti Szent Korona Cukrászda három díjat is elhozott. 

A soltvadkerti cukrászda az Év szaloncukra szakmai kategóriában a második helyet szerezte meg fehér csokoládés málnás-pisztáciás málnapálinkás szaloncukrával. A legjobb fehér csokoládés szaloncukort (pisztácia krémes szaloncukor fehér csokoládéban) is a Szent Korona Cukrászda készítette, és az Év új íze szintén a vadkertieké lett: belga trappista sörös szaloncukor.

Forrás és részletek: baon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában