Perkáta

2023.10.17. 18:00

Ismét szakkörök

A Nemzeti Művelődési Intézet jóvoltából ismét szakköröket tartanak a perkátai Győry-kastély falai között. Baráth Valéria szakkörvezető már rutinosnak számít a szervezésben, hiszen már a második etapban vesz részt.

Szentes Kitti

Fotó: Szentes Kitti

Idén ősszel újabb négy szakkör vette kezdetét Perkátán. A vesszőfonás, a békés megyei hímzés, a papírfonás, illetve a gyertyakészítés technikáival ismerkedhetnek meg a szakkörök résztvevői – avat be a részletekbe Baráth Valéria a szakkörök szervezője. A foglalkozások egészen jövő év májusáig tartanak, majd a szakkörök lezárásaként egy kiállítás lesz megtekinthető az elkészült munkákból a Győry-kastélyban – folytatja Baráth Valéria. 

A munkák elkészítéséhez szükséges eszközöket már szeptember közepén megkaptuk, melyet ezúttal is a Nemzeti Művelődési Intézet biztosított. Az idei szakkörökhöz ismét nagyon sok eszközre, alapanyagra volt szükség, mint például fűzvessző, festékek, gyertyaöntés kellékei, hogy csak párat említsek. Egy szakkör kilencven perces, és minden alkalomra megvan az aznapi feladat. A különböző technikákat interaktív módon sajátítják el a résztvevők – mondja a szakkörvezető. 

Az alkotók ismét nagyon ügyesek, nyitottak az újdonságokra és érdeklődőek az új technikák iránt. Még csak a foglalkozások elején járnak, de már vannak elkészült produktumok is. A decemberi időszakban pedig a karácsonyi ünnepkörökhöz tartozó alkotások fognak készülni, mint például színes adventi gyertyák.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában