Klasszikus és kortárs

2022.04.12. 10:00

Harmincöt kisdiák szerepelt a tankerületi versenyen

Összesen harmincöt kisdiák vett részt a tankerületi vers­mondó versenyen, amelyet hétfőn tartottak a Vasvári iskolában.

Molnár Emese

A megmérettetés előtt volt regisztráció, majd a vasváris tanulók nyitó műsora után következtek a produkciók Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 – Sajnos a koronavírus okozta világjárvány miatt két év kimaradt, de már régi hagyomány, hogy az április 11-i költészet napja alkalmából versmondó versenyre hívják a diákokat – mondta lapunknak Sebestyén Marianna, a Vasvári Pál Általános Iskola pedagógusa. 
A Dunaújvárosi Tankerülethez tartozó valamennyi intézményből várták a fiatalok nevezését. Az első, második és harmadik évfolyamos tanulóknak mindig a Vasvári iskolában szervezik meg a tankerületi versenyt. 
Fundák Molli, a Szabó Magda Református Iskola első osztályos tanulója édesanyjával, Szunyogh Katalinnal érkezett a versenyre. Mint azt lapunk kérdésére elmondták, pedagógusuk, Markóthné Teket Éva ajánlott előzetesen két verset a megmérettetésre, amelyek szerinte leginkább illenek a kislányhoz, így esett a választás végül Gazdag Erzsi Öltözik a mező című költeményére. 
Sebestyén Marianna vázolta, harmincöt kisdiák szerepelt a versmondó versenyen. Minden diák szabadon választhatta ki versét. Emellett a harmadik évfolyamosoknak egy kötelező verssel is készülniük kellett, mégpedig Csoóri Sándor Medárdi eső című művével. 

Fundák Mollit anyukája, Szunyogh Katalin kísérte el a versenyre

A rendezvény elején a vasvárisok adtak elő egy kedves kis műsort megzenésített versekből, Kovács Piroska tanárnő kíséretében. Aztán következtek a produkciók, ezeket olyan irodalomszerető pedagógusok zsűriztek, mint Arnold Erika, Tóth Katalin, Pákozdi Gabriella, Csibriné Erika, Hartnungné Hajnal Klára és Komárominé Dudás Marianna. 
A gyerekek repertoárjában találhatóak úgymond klasszikus művek, de inkább kortárs szerzőktől választanak költeményt az ilyen megmérettetésekre. Ezek kiválasztásában a tanítók segítik a diákokat. 
Az elsős évfolyamon négy első helyezett lett: Kövesdi Abigél Enikő, Molnár Emma, Pászor Fanni Dóri, Venczl Flóra. A másodikosok évfolyamán első lett Pál Édua, második Éliás Dániel, harmadik pedig Kiss Bernadett és Bencsik Róza. A harmadikosoknál első lett Jelencsik Lili és Tápai Panna, második Balás Anna Lilien, harmadik Sümegi Fanni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában