Verselők, elő a remekművekkel Újvárosról!

2022.03.20. 11:00

Közös versíró pályázatot hirdetett a József Attila Könyvtár és a Bartók kamaraszínház

A magyar költészet napja alkalmából „Versben a város” mottóval közös versíró pályázatra hívja az ifjú, vagy éppen már rutinos(abb) szerzőket a József Attila Könyvtár és a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.

Szabó Szabolcs

A kiírás értelmében a versek fő témája: Dunaújváros. 

A verseket Word- vagy PDF-formátumban várják az [email protected] e-mail-címre, vagy a szerzők személyesen is leadhatják a József Attila Könyvtárban. 

A szervezők kérik, hogy a pályamunkákat jelige, név, életkor és elérhetőség megadásával együtt adják majd le a résztvevők. 

A beküldési határidő: 2022. március 31. 

A beérkezett műveket szakmai zsűri értékeli, amelynek tagjai: Tóth Éva, a könyvtár igazgatója, Őze Áron, a Bartók kamaraszínház igazgatója, valamint Csadi Zoltán, a Bartók művészeti vezetője. 

A pályázat eredményeként első, második, harmadik helyezettet jelöl majd meg az ítészbizottság. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotók jutalomban részesülnek. A díjazott műveket a Bartók kamaraszínház színészei mondják el a díjátadó ünnepségen. 

Az elismeréseket pedig Grecsó Krisztián József Attila-díjas költő, író, dalszerző adja át a Bartók kamaraszínházban az április 10-i, Beck Zoltánnal, a 30Y együttes frontemberével közös zenés irodalmi est előtt. 

A teátrum felajánlásaként, a pályázaton résztvevők 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak jegyet a Bartók kamaraszínházba április 10-ére, a „Hoztunk valamit magunkból” című zenés irodalmi előadásra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában