Mahieu Géraldine

2021.12.21. 15:55

„Zsuzsi” klubtársai előtt hivatalosan is magyar lett

Különleges, megható és ünnepélyes pillanatokban lehetett része kedden a DFVE női vízilabdázóinak, akik csapattársuk, a francia Géraldine Mahieu magyar állampolgársági eskütételén vettek részt a városházán.

Gallai Péter

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az uszoda helyett az önkormányzat rendezvénytermében volt jelenése dél­előtt a dunaújvárosi pólós hölgyeknek, akik a sportos öltözéket is elegánsra cserélték.
Rajtuk kívül eljöttek a jeles eseményre a DFVE klubvezetői, edzői és barátok is, hogy a 2017 óta Dunaújvárosban vízilabdázó francia légiós, Géraldine Mahieu honosítási eljárásának utolsó, ünnepélyes pillanatán részt vegyenek. Miután a mindenki által csak „Zsuzsinak” hívott játékos kérelmét a köztársasági elnök, Áder János elfogadta, és a honosítási okiratot aláírta, így kedden Pintér Tamás polgármester előtt állampolgársági esküt tehetett a Szózat felcsendülte után.
 

 

– Felemelő érzés elsőként köszönteni Magyarország állampolgárai között. Kérem, hogy esküjéhez híven legyen az ország becsületes tagja, munkája, céljai, fáradozásai egyszerre szolgálják a társadalom és saját boldogulását. Az Alaptörvény úgy fogalmaz: összetartozásunk alapvető értéke a hűség, a hit és a szeretet. Kívánom, hogy új állampolgárként hűséggel és hittel tudjon ragaszkodni hazánkhoz, ezzel téve megbonthatatlanná a nemzethez is fűző köteléket – fogalmazott köszöntőjében Pintér Tamás, aki ezt követően átadta a honosítási okiratot és az emléklapot. Majd zárásként a jelenlévők elénekelték a Himnuszt.
 

– Nem kérdés, hogy jobban izgultam, mint életem során bármelyik mérkőzés előtt vagy alatt. A meghitt és ünnepi pillanatok után most már semmi akadálya nincs annak, hogy megharcoljak a helyemért a magyar válogatottban, ha erre lehetőséget kapok – mondta most már Mahieu Géraldine.
 

A kapitány, Garda Krisztina, mint lakótárs a legjobban ismerheti őt, nem véletlenül kértünk tőle rövid jellemzést az új magyar csapattársról.
 

– Mindenkin segítő, csupaszív ember, akinek nyilván megvannak a saját kis dolgai, de nagyon pozitív lány, csak jót tudok mondani róla. Példaértékű, amilyen mentalitással az edzésekhez is hozzááll, ha úgy alakul és kivívja helyét, akkor a nemzeti csapatban is hamarosan egymás mellett küzdhetünk a nagy célokért – nyilatkozta.
 

A hivatalos percek után jöhettek a gratulációk és ölelések, volt, aki nem üres kézzel érkezett. Talán a legnagyobb sikere annak az ajándékcsomagnak volt, ami stílszerűen újságpapírral betekert otthoni készítésű szalámit, valamint jófajta magyar házipálinkát tartalmazott.
 

A játékos karácsonyra hazautazik Franciaországba, hogy aztán visszatérve tovább dolgozzon klubja, és ha Bíró Attila szövetségi kapitánynak is tud bizonyítani, akkor már Magyarország minél jobb eredményeiért is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában