1Úton

2021.08.12. 12:00

Zarándokok ezrei kelnek útra szombaton

A térségben is szervezik a programot, Kulcsról Adonyba mennek a résztvevők

Török Tímea

Zarándokok ezrei indulnak el a Mária Úton

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Nyolcadik éve már, hogy Nagyboldogasszony ünnepe táján zarándokok ezrei indulnak el a Mária Úton. Teszik ezt évről évre egyre többen, így fejezve ki azonosulásukat a zarándoklat központilag meghirdetett szándékával.

Zarándoklat indul augusztus 14-én dél­előtt Kulcsról Adonyba

A Mária Út egy Közép-Európán átívelő zarándok- és turistaút-hálózat, amelynek kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet, és amelyhez a többi között az El Camino zarándokút léte adta az alapötletet. A kelet-nyugati tengely mellett van egy észak-déli útvonal is, így egy Közép-Európát átívelő kereszt rajzolódik ki. A közösségi érzés, a természet közelsége, a megszokottból való kiszakadás élménye, a fizikai teljesítményből fakadó kellemes fáradtság mind pozitív hozadéka lehet a túrának.

A túrázónak a kirándulás, a sportolás lehet vonzó. De azokat is várják, akik nem élnek vallásos életet, ám vonzza őket a spiritualitás. Aki pedig elkötelezett hívő, egy újabb lelki élménnyel gazdagodhat. Sőt, aki nem tudja teljesíteni a zarándoklatot, csatlakozhat lélekben, és küldhet imaszándékot a zarándokokkal.

Zarándokok ezrei indulnak el a Mária Úton
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Mivel a szentatya, Ferenc pápa 2021-et Szent József évének nyilvánította, így idén a családok felelős férfitagjaiért indul a Mária Út Egyesület által kezdeményezett nemzetközi zarándoklat augusztus 14-én, szombaton. A kistérségben most is a Mezőföldi Keresztény Kulturális és Hagyományőrző Egyesület szervezi a programot. A résztvevők 9 órakor találkoznak Kulcson, az Arany János utcai keresztnél, ahonnan körülbelül hét kilométert gyalogolnak Adonyba, a Czigler-tónál készülő kápolnához. A többéves hagyománynak megfelelően egy szerény agapé keretében gondolatokat cserélnek a nap témájáról, dr. Menyhárt Ferenc segítő közreműködésével. További részletekért és felvilágosításért Radnó Erzsébet koordinátorhoz lehet fordulni a 20/581-9483-as telefonszámon. A szervezők szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában