A segítőknek is szükségük lehet segítségre

2020.02.28. 16:00

A kórház Tudományos Bizottsága ismét közös rendezvényre hívta az orvosait

A Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet Tudományos Bizottsága a kórház auditóriumában tudományos ülést tartott Hogyan maradjunk egyensúlyban napjainkban? címmel.

Török Tímea

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az ülés elnöke, dr. Kecskés Borbála PhD pszichoterapeuta lépett először a résztvevők elé „Az élet egy kötéltánc?” előadásával. Választ kaptunk arra a kérdésre, hogy vajon mi billenthet ki bennünket az egyensúlyból: az elhangzottak alapján külső ingerek, események és helyzetek. Különböző élethelyzetek nehézségei során nem tudunk úgy élni, ahogyan szeretnénk. Ebben az esetben a negatív gondolatok fogságában érzelmek, viselkedési és testi tünetek is jelezhetik a nemkívánatos állapotot.

Minden esetben az érzelmi szükségletek kielégítése a cél. Kognitív torzítások tartják fenn a sémákat, mint például a pozitívumok figyelmen kívül hagyása. A séma terápia öt érzelmi szükséglet felé rendeződik, a cél az egyensúly visszaállítása, de e tekintetben sincs varázslat, és sebészeti megoldás sem létezik, hanem egy életre szóló munka.

Dr. Kecskés Borbála PhD mint pszichoterapeuta beszélt Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A főorvos asszonyt Léránt Erika váltotta az előadói pulpituson. A krízis szakirányú szakpszichológus és klinikai egészségpszichológus rezidens „Ki segít a gyógyítónak?” témában prezentált.

A tudományos ülés harmadik programpontja „A barátunk a stressz” címet viselte, Pápai Zoltán klinikai szakpszichológus tolmácsolásában hallgathattak meg értékes információkat a résztvevők arról, hogyan lehet a stressz hasznos is, amely tanulsága szerint a fejlődés és a haladás velejárója és az energiáját felhasználhatjuk saját céljainkra is.

Tudományos ülés

A Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet weboldalán is deklarálta, hogy mennyire fontos, hogy az intézményben dolgozó orvosaik, ápoló személyzetük folyamatos képzéseken vegyenek részt. Ezért az intézmény Tudományos Bizottsága minden hónapban más-más szakterület előadóit kéri fel újdonságaik, nem mindennapi eseteik bemutatására. Mert a beteg számára a legnagyobb biztonságot a jól képzett, humánus gondolkodású orvos és ápoló személyzet jelenti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában