Adj egy ötvenest születésnapra!

2018.04.12. 11:00

Szépen halad a Tapaszi József-féle gyűjtés

A Tűzoltó utcai gyermekklinika támogatására megy majd az összeg

Pekarek János

Tapaszi József ötvenedik születésnapján szeretné megajándékozni a gyermekklinikát Fotó: Hankusz Kálmán / DH

Nagy lendülettel zajlik az a sajátos gyűjtés, amelyet a dunaújvárosi Tapaszi József indított, ötvenedik születésnapja alkalmából – de nem a maga javára! Amint arról már februárban írtunk: Tapaszi úr korábban úgy gondolta, hogy ha majd ötvenesztendős lesz, akkor azt nagyon megünnepeli!

Ebben a hitében a jelek szerint mások is osztoznak

Igen ám, de mikorra eljött az idő, riportalanyunk azt tapasztalta, hogy adni jobban esik, mint kapni.

Ezért kitalálta, hogy aki őt ötvenedik születésnapján felköszöntené, az inkább adjon egy ötvenforintost – nem neki, hanem a budapesti, Tűzoltó utcai gyermekklinikának. Nevelt lányát ugyanis sokat hordta ebbe az európai hírű intézménybe, ahol lenyűgözte őt az orvosok hozzáértése és a kis betegek élni akarása.

Tapaszi József már jobban szeret adni, mint kapni Fotó: Archív

Úgy gondolta, hogy ha valahol valakik megérdemlik a támogatást, akkor e klinika dolgozói és lakói mindenképpen!

Ebben a hitében a jelek szerint mások is osztoznak. Sokan megállítják az utcán, kezébe nyomnak néhány ötvenest, a Carissa virágboltban felállított befőttesüvegben is szépen gyűlnek az érmék, sokan (mint például a helyi futsalcsapat) jelezték, hogy ők is gyűjtenek neki, és olyanok is vannak szép számmal, akik ezreket utalnak át a Facebookra kiírt bankszámlaszámra.

De ne árulják el senkinek, hogy mi készül. Tapaszi Jóska azt tervezi, hogy május 20-án beállít a klinikára, elmeséli az orvosoknak a történetet, és átadja az összegyűlt pénzt.

Szép születésnap lesz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!