Zene

2015.07.05. 19:29

BeatKOHO: a fejlődés útjain

Dunaújváros - Pénteken este egy hangulatos koncerttel ünnepelte kisjubileumát, azaz ötödik születésnapját az országos hírnév felé kacsingató újvárosi élőzenés hip-hop formáció, a BeatKOHO.

Szabó Szabolcs

A szerkesztőségi alapállás az volt, hogy szép írást teszünk olvasóink elé az ünnepelt újvárosi hip-hop olvasztárokról, ám az okoskodás helyett végül a pénteki buli másnapján feltárcsáztuk a BeatKOHO szövegipari megfejtőjét, az együttes egyik frontemberét, Joó László Joet.

Egy a tábor, sok a póló – számos ajándékkal készült a születésnapra az ünnepelt BeatKOHO

- Vastaps, az ünneplő közönségtől érkező torta, hosszas vissza-vissza skandálás a Petőfi Művészeti Ligetben. Kell-e ennél jobb születésnap?

- Természetesen nem, valami ilyesmiről álmodik mindenki, aki színpadra lép. Lehet most furcsán hangzik, de őszintén azt gondolom, hogy megdolgoztunk érte. Az utóbbi években is folyamatosan kerestük a fejlődés útját. Mindez ez igaz az egyéni pályákra és az együttes egészére is. Sokszor éreztük a saját bőrünkön azt a klasszikus mondást, hogy senki nem lehet próféta a saját hazájában...

Ezért is volt számunkra remek lehetőség a ligeti fellépés, amelyet ezúttal is köszönünk a Bartók csapatának. Jó volt látni, hogy sokan vannak és szívvel-lélekkel átérzik azt a zenét, azt az üzenetet, amit mi képviselni szeretnénk. Nem is olyan rég átestünk egy kisebb arculat- és szemléletváltáson, erről is szólt a tavalyi Hibátlan lemezünk. Szerettünk volna szakítani ezzel a kicsit belterjes, kohászvárosi zenekar skatulyával és továbblépni. Mindez persze nem azt jelenteni, hogy elfelejtenénk, hogy honnan jöttünk és milyen fontos számunkra az a közeg, amelyben felnőttünk, de egy kicsit másfele kezdtünk el építkezni.

- Vendégművészekkel együtt több mint tízen zenéltetek együtt pénteken a Ligetben. A jövőben ilyen nagyzenekari formációkban is gondolkodtok?

- Ez még kapcsolódik a Petőfi Rádió népszerű Akusztik műsorának felkéréséhez. Azt a stúdiótermi bulit akartuk megidézni pénteken este, remek zenészbarátok segítségével. Úgy érzem, hogy e felállást jól kihasználva a jövőben számos új lehetőség nyílik majd a BeatKOHO előtt a jövőben.

Korhatár nélkül, sokaknak okozott remek estét az újvárosi csapat

- Nyári fesztiválturizmus?

- A szintén születésnapos 40. EFOTT-on, Velencén játszunk majd július 14-én, mégpedig a fennállásának 20. évét ünneplő Ganxsta Zolee és a Kartel előtt. Az biztosan nagy buli lesz, és ehhez mi is szeretnénk hozzátenni a magunkét. Aztán arccal előre az új számok felé, mert ez mostanában kicsit sajnos háttérbe szorult.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!