Zene

2016.09.12. 17:35

Tíz éve fényes a hajnalcsillag - Arcletépő bulival ünnepelt az egy évtizede működő zenekar

Dunaújváros - Tíz év arcletépés - ezt a mottót választotta pénteki jubileumi koncertjéhez a dunaújvárosi The Morning Star zenekar.

Balla Tibor

A Bazsó Green László vezette (Thrash/Death/Progresive) metál zenekar egy bemelegítő Barba Negra fellépés után hazai pályán ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját a Kaptár Music Pubban pénteken este.

Bár az előjelek nem voltak túl biztatóak, hiszen az est egyik fellépője, az Agregator lemondta a koncertet, végezetül a közmondás igazsága győzedelmeskedett: Minden jó, ha a vége jó. Márpedig a vége bitang jól sikerült.

A monstre koncert végén együtt fényképezkedtek az együttes tagjai a beugró zenészekkel Fotó: Frigyer Szilvia

Miután a Rockmaratonról jól ismert Malediction zenekar alaposan bemelegítette a közönséget, a The Morning Star ötöse (Berczi McLeod Imre - gitár, Anda Spider Vilmos - basszusgitár, Merő Ropee Sándor - dobok, Bazsó Green László - ének, Buzási Kain János - gitár) foglalta el a Kaptár színpadát. Igazi ünnepi hangulatuk lehetett, hiszen Töki, a Kaptár hajtóműve bekészített az öltözőbe egy kis ajándékot, mégpedig egy-egy üveg sört. Persze nem egyszerű, hétköznapi darabokról van szó, személyre szóló, saját arcképeikkel és nevükkel díszített üvegekről volt szó. Elemi erővel csapott a húrokba a banda, hogy egy kissé hosszított programmal kárpótolja a közönséget a kiesett fellépőért. Mindösszesen 17 TMS nótát kínáltak a látásukra, hallásukra összegyűlt szépszámú közönségnek.

Meglepetéssel is készültek, hiszen az eddig kiadott demók, single-k és lemezek közül egyet-egyet helyi zenész barátaik (Wachter Péter, Incze Péter, Lakatos Gábor, Takács Gábor, Bicskei Csongor, Korcsmár Gyula) megtanultak, és leváltva egyesével a tagokat, eljátszottak az este folyamán.

A brutális buli végén aztán bekerült a színpadra a TMS torta is, beterítették a teret apró arany csillagokkal, hogy aztán a barátok a zenekar zászlaját lengetve öleléssel gratuláljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!