15°
23°
12°

A női vízilabda-válogatott keretében 7 dunaújvárosi játékos szerepel

Dunaújváros - A bajnokság alapszakaszának végeztével március végéig szünetel a női vízilabda bajnokság. A pauzát előre betervezték az olimpiai selejtező miatt, de senki nem bánja, hogy a csapat az Európa-bajnoki címmel már nem érdekelt.

A szerbiai kontinenstorna megnyerésével delegálta magát a riói játékokra Bíró Attila szövetségi kapitány csapata, így míg mások élet-halál harcot vívnak majd az ötkarikás selejtezőkben, a magyarok ezt az időszakot is az olimpiai felkészülésre fordíthatják. A válogatott keret hétfőn találkozott Budapesten, hogy hosszabb időt töltsön el együtt. Ezt megelőzően a vereséggel végződött olaszok elleni Világliga selejtezőre jött össze a csapat.

Az Újpestben szereplő dunaújvárosi Szücs Gabriellát az edzőtáborban születésnapján köszöntötték

A mostani csapatba tizenkilenc helyett húsz játékosnak küldött meghívót a kapitány, közülük heten – Kasó Orsolya, Menczinger Kata, Garda Krisztina, Somhegyi Noémi, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta – a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics vízilabdázói, ezzel az Újpest mellett ők adják a legtöbb játékost a magyar keretbe.

– Ez rövidebb, ugyanakkor felettébb intenzív két hét lesz – fogalmazott Bíró Attila a szövetség honlapján.

– Kedden és szerdán kétkapuztunk az olimpiai selejtezőre készülő kanadai válogatottal, a hétvégén pedig két nap alatt négy meccset vívunk Athénban a Thetis-kupán, majd itthon folytatjuk Kanada ellen, amellyel március 15-én hivatalos mérkőzést is vívunk a Hajós uszodában. Lesz lehetősége mindenkinek bizonyítani. Ez a szakasz amúgy majd a hollandok és a franciák elleni Világliga-mérkőzéssel zárul, hogy aztán a bajnoki döntő után nem sokkal nekivágjunk a végső szakasznak. A mostani periódus többek között azt a cél szolgálja, hogy közelebb kerüljek az olimpiai keret kijelöléséhez – tette hozzá.

Közben az is kiderült, hogy a dunaújvárosiak Szeged elleni, két győzelemig tartó negyeddöntős párharcukat március 30-án itthon, április 2-án pedig Szegeden játsszák.

Kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros).

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mindannyian UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (mindannyian Dunaújváros), Illés Anna, Leimeter Dóra, Takács Orsolya (mindhárman BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger).

 


Legolvasottabb

1
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
2
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
3
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
4
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
5
Már kézben vannak az első jogosítványok
Hazai pályán a Dunaferr
Gróf András
Pénteken este érkezik a Bőny-Szavill Consulting
időjárás / 26 perce
Csütörtökön is tökéletes kirándulóidő lesz
A legmagasabb hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.
Gyász
/"Beteg teste elpihent már, de lelke még velünk jár. Mert nem hal meg, kit eltemetnek. Örökké él, kit igazán szeretnek."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VÉGH LAJOS* 67 éves korában türelemmel viselt súlyos betegségben elhunyt. Búcsúztatója 2017. október 20-án, pénteken 11.30-kor lesz a dunaújvárosi temető ravatalozójában. Gyászolják felesége, gyermekei, menye és az Óvári és Végh család
kézilabda / 1 órája
Siófoki önbizalom
csoportbeosztás / 1 órája
Európa krémje
Gallai Péter
Medálokat is hoztak Mórról / 1 órája
A nyári szünet máris úszóversenyek
Gallai Péter
Egy edzésen lehet, jobban elfáradnak / 1 órája
Nem volt velük egy súlycsoportban a Tatabánya
GALLAI PÉTER
jégkorong / 1 órája
A dunaújvárosi jégkorongcsapat nem játszott rosszul
AGÁRDY CSABA
Petőfi egészségnapok / 1 órája
Önfeledt játék, sok tanulással egybekötve
Pekarek János