19°
22°
11°

Sikeres válogatott bemutatkozás

Dunaújváros - Az év végi világbajnokságra készülő magyar junior női vízilabda-válogatott megnyerte a hétvégi szegedi tornát, ahol három felnőtt együttes volt az ellenfele.

A Szegeden rendezett felkészülési tornán a női junior válogatott mellett a házigazda Szeged, valamint az Eger és a Szentes OB I-es csapata vett részt. Ugyan utóbbi csapatok három felnőtt válogatottja hiányzott, de így is komoly riválisai voltak a fiataloknak. Az utánpótlás nemzeti együttes kispadján most debütált Faragó Tamás, az új szakvezető négy dunaújvárosi játékosra számított a tornán, a kapus Lekrinszki Ginára, a mezőnyjátékos, Vályi Vandára, Huszti Dórára és Mchunu Hlengiwére. A juniorok azután nagy fegyvertényt elérve, mindhárom riválisukat legyőzve, megnyerték a tornát.

– Kellemes meglepetés volt ismét csajokkal foglalkozni. Mégpedig azért, mert a lányok – a fiúk nagy részével ellentétben – valóban meg is csinálják azt, amit kérünk tőlük. Így volt ez Szegeden is, a mondandónkban megtalálták a lányok a racionalitást, és ez eredményre is vezetett. Mindenképpen örülök ennek a három győzelemnek, hiszen ha az ember munkából elmegy egy tornára, a győzelmek visszaigazolást jelentenek, az edzőknek is egyébként, nem csak a játékosoknak. Jól sikerült ez az összetartás, aminek, a célja igazából legfőképp a megfigyelés volt és a válogatott struktúrájának a kialakítása – értékelte a látottakat a szövetség honlapjának Faragó Tamás.

 

 


Legolvasottabb

1
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
2
Baleset történt a Vasmű úton!
3
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
4
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
5
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
Az ígéret szép szó
Az ukránok nem változtatnak a magyar oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig
Peking 2022 / 1 órája
Hóbrigádot alapítanak az olimpiára
Hóügyekkel foglalkozó munkacsoportot állított fel a 2022-es pekingi téli olimpia szervezőbizottsága.
Gyász
/"Beteg teste elpihent már, de lelke még velünk jár. Mert nem hal meg, kit eltemetnek. Örökké él, kit igazán szeretnek."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VÉGH LAJOS* 67 éves korában türelemmel viselt súlyos betegségben elhunyt. Búcsúztatója 2017. október 20-án, pénteken 11.30-kor lesz a dunaújvárosi temető ravatalozójában. Gyászolják felesége, gyermekei, menye és az Óvári és Végh család
több tréner is szóba került / 1 órája
Sousa nem irányítaná a válogatottat
Centenárium / 1 órája
Madarász Viktorra emlékezik a Nemzeti Galéria tárlata
blblbl hahahaha / 2 órája
Milliók kedvenc dalát énekli ez a két vidra (videó)
Egyszerű finomság / 2 órája
Az otthon készített túrópötty jobb lesz a boltinál
SZERINTETEK? / 2 órája
Így parkoltok Ti, Dunaújvárosiak!
Olvasó
megfejtették / 2 órája
Bermuda-háromszög: még a rejtély is eltűnt