Vizilabda

2014.04.26. 17:07

Női vízilabda ob I - A Szentes nyert a nyitányon Dunaújvárosban (frissítve)

Végletekig kiélezett, elképesztően izgalmas és fordulatos meccset játszott szombaton a Dunaújvárosi Főiskola és a Szentes a női vízilabda bajnokság döntőjének első felvonásán. A vendég szentesiek a rendes játékidő utolsó másodpercében egyenlítettek, majd büntetőkkel megnyerték a mérkőzést.

Gallai Péter

A hazai csapat az Újpest, a Szentes a címvédő Eger legyőzésével jutott a fináléba, amely három győztes találkozóig tart.

Dunaújvárosi Főiskola VE – Hungerit Szentes 10–10 (2–3, 3–2, 3–3, 2–2) – ötméteresekkel 13–14
Dunaújváros, 400 néző. Vezette: Petik, Csizmadia.
Dunaújvárosi Főiskola: Kasó – Szilágyi 1, Menczinger K., GURISATTI 3, Miskolczi 2, Garda, CSABAI 4. Csere: Soós (kapus), Ziegler, Brezovszki, Andresz, Garda Horváth B., Polák. Edző: Mihók Attila.
Szentes: TEREFOU – Győri, Hevesi 2, Van der SLOOT 3, Rácz 1, Kövér-Kiss 1, GÉMES 3. Cs.: Gundl (kapus), Etiebet, Bene, Tóth, Kádár, Farkas. Edző: Tóth László.
Gól emberelőnyből: 9/5, illetve 12/5. Gól ötméteresből: 2/1, illetve 2/2.

A két csapat Merész András szövetségi kapitány és telt ház előtt kezdte meg a csatát. Az első negyedben a hazai vezetést követően fordított Tóth László csapata (1-3), ami mint később kiderült, a legnagyobb különbség volt a két együttes között. A folytatásban igazi hullámvasutazás kezdődött, hol egyik csapat egyenlített, majd vezetett egy góllal, hol a másik. A kapuk előtt elképesztő birkózás zajlott, de bizony akadt nem is egy kontrafújás vagy kiállítás a bírók részéről, amit senki nem értett hazai oldalon.

 

Ahogy fogyott az idő, látszott, hogy őrületesen izgalmas végjátékra van kilátás, ami be is igazolódott. Az utolsó negyedet 8-9-ről kezdték a felek, de Csabai és Miskolczi góljával már a DF-nél volt az előny, ekkor még öt és fél perc volt vissza, amit nem lehetett ülve nézni. Már csak tíz másodperc volt hátra, amikor egy kimaradt hazai helyzet után kontrázott a Szentes, Gémes Anett abban a pillanatban engedte el ejtését, amikor lejárt az idő, a labda Kasó feje fölött a hálóba hullt – megadták! A vendégek oldalán örömmámor, a hazai térfélen döbbent csend fogadta az egyenlítést, de nem volt sok idő keseregni, jöttek az ötméteresek. A dunaújvárosiak közül Miskolczi és Gurisatti, az ellenfélnél van der Sloot és Kádár sem hibázott. A harmadikként érkező Menczinger kapufát lőtt, Gémes meg gólt. Horváth életben tartotta a reményeket, majd Hevesi talált be. Jött a meccsen remeklő Csabai, aki rontott, ezzel pedig eldőlt a meccs a vendégek javára, akik diadaltáncot jártak, a hazaiak pedig kezükbe temették arcukat...

A találkozóról megkérdeztük Merész András véleményét is: – A meccs méltó volt a bajnoki fináléhoz, szerintem az utolsó, szentesi találat volt a döntő. Mert az ötméteresekhez így erősebb lélekkel álltak oda a vendégek. A mérkőzésen nem figyeltem külön a válogatottakat, ez most nem erről szólt.

Gurisatti Gréta társaihoz hasonlóan nagyon csalódott volt: – A végén nagyon kár volt azért a kimaradt helyzetért... Egyszer már megnyert találkozót veszítettünk el. Nem akarom erre fogni, de a lefújás után nem sokkal azt gondolom, az egyik játékvezető rendre a mi kárunkra ítélt. Most össze kell kapni magunkat és a következő, idegenbeli derbin legyőzni őket!

A dunaújvárosiak vezetőedzője, Mihók Attila ezer fokon égett az összecsapás alatt, aki így nyilatkozott: – Ilyen nehéz meccsre számítottunk, gyakorlatilag az utolsó másodpercig sikerült amit elterveztünk. Egy védekezési hibából adódóan eljutottunk az ötméteresekig, ahol lélektani hátrányban voltunk, s ez sajnos a Szentes javára döntött. Megvolt az esélyünk a győzelemre, tíz másodpercet kellett volna kivédekezni. Nem sikerült, biztos nem véletlenül alakult így, legközelebb ennél nagyobb előnyt kell kovácsolni. Nagy hiba lenne most sopánkodni, el kell engedni ezt a találkozót és fel kell készülni a következőre, mindent meg kell tennünk azért, hogy a harmadik derbin a Szentes ne a bajnoki címért játsszon. A bírókkal teljesen értelmetlen foglalkozni, nem is szeretnénk.

A döntő második felvonását április 30-án szerdán 18 órakor rendezik Szentesen.

 

Tóth László átélt párt szívinfarktust

A Szentes vezetőedzője, Tóth László arról beszélt, hogy pár szívinfarktust átélt szombaton délután Dunaújvárosban, de az ilyen meccsek sohasem egyszerűek: – Óriási küzdelem és hajtás volt, a végére pedig rendkívül hektikus lett a mérkőzés. Amikor az egyik csapat kicsit megnyugodhatott volna, hogy biztosabbá teszi az előnyt, akkor ez senkinek nem jött össze. A nézők biztosan jól szórakoztak, az edzők már kevésbé. Ezt az összecsapást megnyertük, de ez csak az első felvonás volt, mától készülünk a folytatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!