21°
10°

Mindenki őket akarja legyőzni – A Világligában az olaszokkal játszik az Európa-bajnok csapat

Dunaújváros - Kedden este Olaszországban ugrik medencébe a friss Európa-bajnoki magyar női vízilabda-válogatott. A Világliga meccsre utazó csapat három helyen változott az aranyérmes kerethez képest, két dunaújvárosi aranylány helyett klubtársuk lehet ott ma.

Bíró Attila szövetségi kapitány kontinenstornán győztes együttese kedden újra tétmeccsen méretik meg, igaz, a mester három helyen cserélt. A munkát elkezdő bő keret megegyezett az Eb előttivel, azaz hat Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics játékosra számított, a két Európa-bajnokra, Garda Krisztinára és Kasó Orsolyára, valamint Horváth Brigittára, Gurisatti Grétára, Somhegyi Noémira és Menczinger Katára. Végül az újvárosi kontingensből utóbbinak szavazott bizalmat a szűkítésnél. Mellette Bolonyai és Leimeter nem volt a belgrádi sikercsapatban.

A szerbiai kontinenstornán aranyérmet szerzett válogatott egyenes ágon kijutott az olimpiára is – ám nem ülhetnek a babérokon
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– Az olimpiára készülünk. Rióba a legjobb tizenhárom játékos utazik, bérelt helyek nincsenek, mindenki előtt ott a lehetőség, hogy az edzéseken, meccseken bizonyítson – nyilatkozta a kapitány a szövetség honlapján.

A keddi meccsről pedig azt mondta: – Olaszországban élő ismerőseim jelezték, hallották, hogy fenik ránk a fogukat, de nincs ezzel baj, tudjuk, hogy mostantól sokan igyekeznek levadászni az Európa-bajnok skalpját. Erről igyekeztünk sokat beszélni a lányokkal, hiszen ez valahol egy teher, de meg kell birkózni ezzel. Akinek nem megy, az könnyűnek találtatik, de hiszem, nem lesz nálunk ilyen probléma. Mindezek ellenére fontosak az eredmények, már csak presztízs okokból is. Máskülönben muszáj előrelépnünk, a belgrádi formát nem lehet csak tartani, javulni kell, mert csak így sikerülhetnek a terveink.

A csoport állása: 1. Hollandia 9 pont, 2. Magyarország 5 pont, 3. Olaszország 4 pont, 4. Franciaország 0 pont.


Legolvasottabb

1
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
2
Baleset történt a Vasmű úton!
3
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
4
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
5
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
avatás
Átadták a Zentai Magyar Kamaraszínház új termét
Európa Liga / 3 órája
Pontokat vesztett a Milan és a Dinamo Kijev
Mindkét csapat döntetlent játszott.
Gyász
/"Beteg teste elpihent már, de lelke még velünk jár. Mert nem hal meg, kit eltemetnek. Örökké él, kit igazán szeretnek."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VÉGH LAJOS* 67 éves korában türelemmel viselt súlyos betegségben elhunyt. Búcsúztatója 2017. október 20-án, pénteken 11.30-kor lesz a dunaújvárosi temető ravatalozójában. Gyászolják felesége, gyermekei, menye és az Óvári és Végh család
baleset / 4 órája
Két autó karambolozott Dunaújváros külvárosában
police.hu
tizenegyedik forduló / 5 órája
Az FC Dabas hét meccs óta veretlen
Gróf András
magyar kupa első forduló / 5 órája
Előnyben az Újváros
Gróf András
6 órája
A légiósok csapata nyert a Kohász ellen
JANKÓ ÁRPÁD
Európa kulturális fővárosa / 7 órája
Dunaújváros örömmel támogatja Székesfehérvár pályázatát
Körmendi Erzsébet
derekasan vitézkedtek / 7 órája
Megbotlott a DASE a Mecsekalján
Jankó Árpád