Vizilabda

2016.02.22. 20:08

Mindenki őket akarja legyőzni - A Világligában az olaszokkal játszik az Európa-bajnok csapat

Dunaújváros - Kedden este Olaszországban ugrik medencébe a friss Európa-bajnoki magyar női vízilabda-válogatott. A Világliga meccsre utazó csapat három helyen változott az aranyérmes kerethez képest, két dunaújvárosi aranylány helyett klubtársuk lehet ott ma.

Gallai Péter

Bíró Attila szövetségi kapitány kontinenstornán győztes együttese kedden újra tétmeccsen méretik meg, igaz, a mester három helyen cserélt. A munkát elkezdő bő keret megegyezett az Eb előttivel, azaz hat Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics játékosra számított, a két Európa-bajnokra, Garda Krisztinára és Kasó Orsolyára, valamint Horváth Brigittára, Gurisatti Grétára, Somhegyi Noémira és Menczinger Katára. Végül az újvárosi kontingensből utóbbinak szavazott bizalmat a szűkítésnél. Mellette Bolonyai és Leimeter nem volt a belgrádi sikercsapatban.

A szerbiai kontinenstornán aranyérmet szerzett válogatott egyenes ágon kijutott az olimpiára is - ám nem ülhetnek a babérokon
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

- Az olimpiára készülünk. Rióba a legjobb tizenhárom játékos utazik, bérelt helyek nincsenek, mindenki előtt ott a lehetőség, hogy az edzéseken, meccseken bizonyítson - nyilatkozta a kapitány a szövetség honlapján.

A keddi meccsről pedig azt mondta: - Olaszországban élő ismerőseim jelezték, hallották, hogy fenik ránk a fogukat, de nincs ezzel baj, tudjuk, hogy mostantól sokan igyekeznek levadászni az Európa-bajnok skalpját. Erről igyekeztünk sokat beszélni a lányokkal, hiszen ez valahol egy teher, de meg kell birkózni ezzel. Akinek nem megy, az könnyűnek találtatik, de hiszem, nem lesz nálunk ilyen probléma. Mindezek ellenére fontosak az eredmények, már csak presztízs okokból is. Máskülönben muszáj előrelépnünk, a belgrádi formát nem lehet csak tartani, javulni kell, mert csak így sikerülhetnek a terveink.

A csoport állása: 1. Hollandia 9 pont, 2. Magyarország 5 pont, 3. Olaszország 4 pont, 4. Franciaország 0 pont.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!