Vizilabda

2013.06.10. 05:58

Kettős erősítés pólóban

Két válogatott pólós fogadta el a Dunaújvárosi Főiskola női csapatának invitálását.

Szabó Szabolcs

Mihók Attila a távozók pótlása már a jövőt is építheti. A visszavonuló vízilabdaikont, Poszkoli Ritát ugyan nehéz lesz majd pótolni, de a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület szakmai vezetősége megpróbálkozott a feladattal: remélhetően sikerrel.

Két igazán tehetséges pólós igazolt Újvárosba. Erősödött a Mihók Attila vezette gárda. A klub honlapján olvasható tájékoztatást szerint az új lányok között van az a Miskolczi Kitti, aki tíz éve kezdett vízilabdázni a Szentesi VK csapatánál.

Kitti nem csak a szentesi csapatot erősítette, az utánpótlás válogatott csapat oszlopos tagjaként Utánpótlás Világ Bajnoki ezüstérmet, Utánpótlás Európa Bajnoki ezüstérmet, valamint a Szentes csapatával Magyar Kupát is nyert. Az igazi nagy fogás azonban az a Csabai Dóra, akit a BVSC együttesétől csábított el Koszi Ferenc szakosztályvezető.

Csabai a BVSC-Zugló csapatából csatlakozik a DF-MMhez, ahol nyolc évet játszott, azt megelőzően pedig a Vasas csapatát erősítette. Új csapattársai sem okozhatnak meglepetést Dóra számára, hiszen a csapatkapitánynyal, szintén válogatott Menczinger Katával a már említett a Vasas csapatában is együtt pólóztak éveken át, és a felnőtt női válogatottból is többekkel ismerik egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!