Vizilabda

2015.07.05. 16:04

Két dunaújvárosi pólós az utazó keretben

Budapest - Merész András, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya nem kis fejtörés után szombaton kijelölte a világbajnokságon szereplő keretet. A csapatban két Dunaújvárosi Főiskola játékos kapott helyet.

Gallai Péter

Azaz Kazanyban a Dunaújvárosi Főiskola VE csapatkapitánya, Menczinger Kata, valamint Garda Krisztina játszhat. Viszont a kapusnak, Kasó Orsolyának nem sikerült kiharcolnia a csapattagságot, az utolsó keretszűkítésnél rajta kívül Csabai Dórának, Kisteleki Hannának és Máté Zsuzsannának köszönte meg eddigi munkáját Merész András szövetségi kapitány. Akinek nem kis fejtörést okozott a döntés, mint a szövetség honlapján nyilatkozta:

- Életémben ennyi statisztikát nem írtam, elemeztem még Märcz Tamással és Németh Zsolttal éjt nappallá téve kerestük a legjobb megoldást, meccseket, jeleneteket néztünk vissza, objektív alapokat kerestünk, felsoroltuk a pro és kontra érveket, majd persze szubjektív döntést kellett hozni. Mint mindig, most is van egy elképzelésem a tizenhármas keretről, ehhez a koncepcióhoz kerestük az embereket bátran állíthatom, csupa jóból kellett válogatnom! Amióta elkezdtük a felkészülést, jó hozzáállással, becsülettel dolgoztak a lányok. A kimaradóktól is úgy búcsúztam, hogy eszük ágában se legyen feladni, tegyenek rá még egy lapáttal, és ősszel újra komoly verseny lehet a csapatba kerülésért.

Merész András szövetségi kapitány
Fotó: MVLSZ

Kisteleki Hanna kiesésével a szélén nem lesz balkezes játékos a csapatban, ezzel kapcsolatban Merész András megjegyezte: - Önmagában a bal kéz nem feltétlen elég, hiszen a jobbkezesek is jók. De van még egy prózai ok: a keret összetételekor a stabilitásra helyeztük a hangsúlyt, hátul igyekszünk majd nagyon stabilak lenni, amikor dönteni kellett egy-egy játékos között, ezt is figyelembe vettük. A balkezes centerünk, Bujka Barbara révén pedig emberelőnyben továbbra is megvannak a variációs lehetőségeink.

Garda Krisztina, a másik dunaújvárosi kerettag
Fotó: Merész Márton

Menczinger Kata, a DFVE csapatkapitánya
Fotó: Merész Márton

A kapitány azért hozta meg döntését már most, mert szeretné, ha a bent maradók is helyre tegyék magukban a történéseket, és a következő két hétben a nyugalom legyen az úr, feszültég nélkül kezdjen neki a táraság a vb-felkészülés hajrájának. A csapat vasárnap este Debrecenben Kínával játszott edzőmeccset.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!