Vizilabda

2016.05.23. 14:50

Hatan vívhatják ki a riói szereplést

Dunaújváros - Hétfőn kiderült, ki az a tizennyolc női vízilabdázó, aki harcba szállhat azért, hogy ott lehessen a magyar csapattal az augusztusi ötkarikás játékokon. Nagyszerű hír, hogy hat dunaújvárosi pólósnak is van erre esélye.

Gallai Péter

A keretben ott van mind a tizenhárom belgrádi Európa-bajnok, így a Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics két játékosa, Kasó Orsolya és Garda Krisztina. Rajtuk kívül Bolonyai Flóra, valamint a szintén dunaújvárosi Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya és Horváth Brigitta küzd a riói csapatba kerülésért. Az első szűkítésnek a dunaújvárosi Gurisatti Gréta és Leimeter Dóra esett áldozatul.

A szövetség honlapján Bíró Attila szövetségi kapitány így indokolt: - Leimeter a szezon elején, Gurisatti a szezon végén volt jobb, fiatal társaikhoz hasonlóan hullámzó volt a teljesítményük. A tehetségük, és a jövő miatt hívtam be őket a keretbe, egyáltalán nem mondtam le róluk, hiszen olyan értékei a magyar női vízilabdának, akik még sok örömet okozhatnak - majd rátért a kiválasztásra. - Az egész éves teljesítményt vettem alapul, úgy ítélem meg, a különböző posztok legjobbjai kerültek a keretbe. Bevallom, még Kisteleki Dóra visszahívásán gondolkodtam, de végül a bajnokságban mutatott teljesítménye nem győzött meg arról, hogy érdemes volna belenyúlni ebbe a 18-as keretbe, ezt őszintén elmondtam neki is - tette hozzá a kapitány, aki június elsején találkozik kiválasztottjaival.

- A szövetség biztosítja számunkra a tökéletes felkészülést, már csak rajtunk múlik minden. Nem aggódóm, biztos vagyok abban, mindenki maximálisan odateszi magát, hiszen mindannyian olimpiai bajnokok szeretnének lenni. A rájátszásban tapasztalható, játékosok közötti feszültséget a válogatottban el kell felejteni, dr. Csernus Imrével közösen nyomban munkához is látunk, de ezzel sem lesz probléma. Biztos, hogy nehéz lesz majd ebből a keretből a 13-as olimpiai csapatot kihirdetni, de így van ez jól - tette hozzá.

A keret, kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó O.. Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (UVSE), Garda K., Horváth B., Menczinger K., Somhegyi N., Szilágyi D., Illés Anna, Takács Orsolya (BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!