11°
15°
10°

Győzelmük után a könnyebb ágon folytathatják az Eb-t a magyar női vízilabdázók

Belgrád/Dunaújváros – Fontos meccset nyert meg hétfőn a magyar női vízilabda-válogatott az Európa-bajnokságon: az oroszok legyőzésével csoportmásodikként lépett tovább az együttes.

A találkozó tétje az volt, a győztes a könnyebb ágon folytathatja a küzdelmeket.

Magyarország – Oroszország 11–10 (2–1, 4–1, 3–3, 2–5)

Magyarország: Gangl – Antal, Kisteleki H. 2, Szücs G., Keszthelyi 6, Bujka 1, Garda. Csere: Kasó (kapus), Czigány 1, Takács O., Illés 1, Tóth I., Csabai. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A kapitány így értékelt az MVLSZ honlapján: – Egyenértékű volt a meccs a negyeddöntővel, függetlenül attól, hogy még nem tudjuk, ki lesz az ellenfelünk. Úgy fogunk odaállni, hogy nyilván az ér igazán elődöntőt. Azt mondtam a meccs előtt, nemcsak azért fontos nyerni, hogy könnyebb ágra kerüljünk, hanem azért is, mert meg kell mutatni a játékvezetésnek, a szakértőknek, az ellenfeleknek, a csapatoknak, hogy a magyar válogatottal számolni kell. Ezt nagyon is komolyan megmutattuk, függetlenül attól, hogy egy góllal nyertünk. Végig kézben volt a meccs, és azt gondolom, ha van még egy negyed, akkor még nagyobb különbséggel nyerünk.

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 15 pont, 2. Magyarország 12 pont, 3. Oroszország 9 pont, 4. Görögország 6 pont, 5. Portugália 3 pont, 6. Törökország 0 pont.

A folytatásban feltehetően könnyebb ellenfél, a francia, vagy a német csapat következik majd a szerdai negyeddöntőben.

Mindeközben itthon a DFVE péntektől vasárnapig nemzetközi edzőmeccs sorozatot rendezett, amelyen az orosz Kirishi, a görög Glyfada és a házigazda mellett két magyar csapat, az Eger és a Szeged vett részt. A sorozatot végül hibátlan teljesítménnyel a rendező nyerte meg.

Érdekesség, hogy a Dunaújváros – Eger találkozón az első két negyed után Kelemen Attila, az ellenfél vezetőedzője kihívta csapatát a vízből, így előbbiek kapták a pontokat. A végeredmény: 1. DFVE-Maarsk Graphics 12 pont, 2. Kirishi 7 pont, 3. Szeged 6 pont, 4. Eger 3 pont, 5. Glyfada 1 pont.


Legolvasottabb

1
Darázstámadás történt a Római óvodánál! (frissítve)
2
Holttestet találtak a dunaújvárosi Kikötő-öbölben
3
A dunaújvárosi uszodában forgatott az Oscar-díjas Jennifer Lawrence
4
Feltörtek egy dunaújvárosi lángosost
5
Tovább a megkezdett úton! Interjú Hwang Seong Hakkal, a Hankook ügyvezető igazgatójával
kedves gesztus
Vége a reptéren elkóborolt plüssmacik korának (videó)
kosáreső / 29 perce
Fölényes győzelmet aratott idegenben a Körmend
A magyar együttes 17 ponttal diadalmaskodott.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *id. TAMANKÓ FERENC* 86 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 22-én, pénteken 11 órakor lesz a daruszentmiklósi temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *PRIBÉK LÁSZLÓNÉ* életének 64. évében elhunyt. Temetése 2017. szeptember 25-én 13 órakor lesz a dunaújvárosi temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VUKOV IRÉN* 88 éves korában megtért őseihez. Temetése 2017. szeptember 22-én 10 órakor lesz a dunaújvárosi temetőben. A gyászoló család
Évadnyitó közgyűlés / 1 órája
Ezek az ügyek kerültek napirendre a közgyűlésen!
Szabó Szabolcs
Kohász kézi / 1 órája
Győzelmet aratott a kohász, pedig sok helyzetet kihagyott!
Jankó Árpád
Diákolimpia / 1 órája
A 140-en birkózó közül több dunaújvárosi országos döntőbe jutott!
Gallai Péter
DPASE / 3 órája
Fejben végig ott kell lenniük! Ezen a meccsen múlik biztos győzelem
Gróf András
Lányára hagyta a céget / 3 órája
Elhunyt a L'Oréal örököse
Dunaferr SE / 3 órája
A fiatalokra épít a röpi csapat! A legtöbb játékos életkora húsz év alatt van
Gróf András