Vizilabda

2016.10.02. 21:35

Ez nem volt kérdés-magabiztos győzelem

Dunaújváros - Szombaton a Honvéd elleni sima sikerrel kezdte meg szereplését a bajnokságban a Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics női vízilabda-együttese.

Gallai Péter

A hazaiak számára egyértelműen a győzelem megszerzése volt a cél, hiszen a Honvédnél az utánpótlásra alapozva még az építkezés elején tartanak. Igaz, a szombati meccs első negyedét döntetlenre hozták a vendégek, de utána beindult a dunaújvárosi henger, így kiütéses DUE siker született. A kapuban a frissen igazolt Kiss Alexandra játszotta végig a meccset, a válogatott Kasó Orsolyát be sem vetette a hazai edző.

DUE Maarsk Graphics - Racionet Honvéd 20-7

(3-3, 5-1, 6-1, 6-2)

DUE: Kiss - Szilágyi 3, Menczinger 4, Gurisatti 5, Vályi V. 2, Mchunu 2, Vályi F. 2. Csere: Horváth 1, Huszti D., Brezovszki 1, Garda, Ziegler, Sajben N. Vezetőedző: Mihók Attila.

Racionet Honvéd: Magyari - Ármai, Muzsnay 2, O-Nagy, Illés H. 3, Szabó, Bálint. Csere: Török, Peresztegi 1, Busa, Szűcs P. 1, Szeredi, Czakó. Vezetőedző: Rottler Antal.

A nyitókör további találkozóin a Szeged parádés játékkal kirukkolva majdnem meglepte a címvédő Újpestet, csak az utolsó negyedben dőlt el a meccs, 11-7-lett az UVSE javára. A BVSC 16-1-re verte a Tatabányát, míg a Szentes 14-9-re nyert a Szeged ellen. A győztes együttesben bemutatkozott a Dunaújvárosból - ahol játszott és edzősködött is - igazolt Brávik Fruzsina, akinek érkezését csütörtökön jelentették be.

Ami a bajnoki lebonyolítást illeti: az első kör után kettéválik a mezőny, a háromfordulós középszakaszban a felsőházban az első hat, az alsóházban a 7. és 8. helyezett, illetve az ide bekapcsolódó UVSE II., BVSC II. duó játszik majd. Ezt követi majd a rájátszás.

Egy negyedig tudta csak tartani a lépést a Honvéd
a dunaújvárosi csapattal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!