18°
19°
10°

Vízilabda: Eger várát be kell venni!

Dunaújváros - A rossz évkezdés után remélhetőleg szerda este már jobb folytatás következik a Dunaújvárosi Egyetem női vízilabdázói számára, akik Egerben ugranak medencébe a felsőház alapszakaszában.

Szombaton sima vereséget szenvedett a DUE Maarsk Graphics itthon a BVSC-től, s ezzel két fordulóval a vége előtt eldőlt: a dunaújvárosiak maximum az alapszakasz harmadik helyén végezhetnek. Ám ehhez szerdán 19 órától az Eger, majd szombaton idehaza a Szeged ellen mindenképpen nyerni kell.

Mihók Attila vezetőedző azt mondta, rossz lóra ültek a BVSC ellen, minden döntő párharcot elveszítettek. Van négy-öt olyan játékosuk, akik ellen teljesen más gondolkodásmódra van szükség, hogy érvényesülni lehessen. Ez nem jött elő a hétvégén, amiben a tréner saját felelősségét is hangsúlyozta.

Mihók Attila vezetőedző nem táncmozdulatot mutat, hanem azt, mit szeretne látni a lányoktól medencében

Arra a kérdésre, mennyire hiányzott a lebetegedő Európa-bajnok kapus, Kasó Orsolya, így válaszolt: – Lehet, egy-két hiba után az olyan valószerűtlen bravúrok, amiket Orsi be szokott mutatni, átfordíthatja a csapatot. Ezt a vereséget azonban egyáltalán nem szeretném Lekrinszki Ginára fogni, hiszen három negyed alatt mindösszesen két gólt tudtunk csak lőni. Mondjuk, nem is nagyon volt több helyzetünk.

A szerdai és a szombati meccsre rátérve azt mondta, teljesen más típusú csapatok ellen játszanak, akikkel szemben sebességgel is meg lehet oldani a mérkőzést.

– Mindenképpen szeretnénk nyerni ma és szombaton, mert nagyon fontos lenne az alapszakasz harmadik helyének megszerzése. Erre képesek vagyunk, s utána még mindig van feladatunk, de ha minden jól alakul, akkor a BVSC-vel játszunk az elődöntőben.

Ziegler Diána szerint félgőzzel akartak nyerni, holott itt is maximális koncentrációra és a medencében mindenkitől száztíz százalékra lett volna szükség: – A folytatásban ezeket a hibákat nem követhetjük el, lebecsülni pedig senkit sem szabad, hiszen ez kegyetlenül megbosszulhatja magát. S akkor jönnek az olyan eredmények, mint a szombati.


Legolvasottabb

1
Halálos gázolás Dunaújvárosban, a Papírgyári úton
2
Eltűnt egy 15 éves lány Előszállásról
3
Kutyára támadó darazsak a Római óvodánál!
4
Darázstámadás történt a Római óvodánál! (frissítve)
5
Arcon ütötte és megrúgta élettársát egy buszmegállóban a dunaújvárosi férfi
Az anyatejnek nincs párja
Újra nő a szoptató édesanyák száma, de nem eléggé
Koncert / 1 órája
Majdnem valaki címmel Udvaros Dorottya a MOM-ban énekel
A szeptember 29-i esten Hrutka Róbert zenekara kíséri majd az előadót.
Gyász
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó feleség, édesanya, testvér *TÍMÁR LAJOSNÉ* *(szül.: Báló Katalin) a Fékon volt dolgozója* 84 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 28-án 13 órakor lesz a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
Fájdalommal értesítjük azokat, akik ismerték, tisztelték, szerették *CZOBOR GYÖRGY MIKLÓS* *dunaföldvári lakost,* hogy 2017. év augusztus hó 29. napján végleg eltávozott. Hamvasztás után szűk családi körben kívánjuk örök nyugalomra helyezni. A megemlékezőket 2017. október 1-jén 15-17 óra között Dunaföldváron a várban várjuk egy beszélgetésre. Emlékét őrizzük! Szerető családja
Dunaújváros / 1 órája
Futócipőt húzott a város! (Frissítve)
Szabó Szabolcs
Klímastratégia / 2 órája
A klímavédelem és a változás veszélyei! Alakítsunk ki stratégiát együtt!
L. Mészáros Irma
Esős ősz – Nyereményjáték / 3 órája
Borongós őszi pillanatkép Dunaújvárosból – – Küldjön képet és nyerjen egy esernyőt!
duol.hu
Hidrológusok / 3 órája
Óriási jelentőségű változások adnak munkát a mérnököknek
Pekarek János
Tűzoltóságok / 3 órája
Lánglovagok versenye a Szalki-szigeten
Szabó Szabolcs
Még nagyobb baj jöhet / 3 órája
Gátszakadás fenyeget, tízezreket kellene evakuálni Puerto Ricón