Vizilabda

2016.06.20. 14:55

Bronzéremmel zártak az ifik

Dunaújváros - A felnőttek bajnoki ezüstérme után az utánpótlás korosztályban a DFVE lány ifjúsági vízilabda együttese a dobogó harmadik fokán zárta a pontvadászatot.

Gallai Péter

A felnőtt együttesben is szereplő Mchunu Hlengiwe (balra) a harmadik helyért vívott összecsapáson négy gólt szerzett

A dunaújvárosi együttes a két fordulóból álló rájátszás során - az egyik kört a Fabó Éva Sportuszodában rendezték meg - jutott be a legjobb négy közé, az UVSE I., a Szentes, a BVSC társaságában. A végső fordulót a múlt héten rendezték meg, a rendező és a házigazda az Újpest együttese volt. Az egyik elődöntőben az újvárosiak éppen a toronymagas esélyes UVSE ellen ugrottak medencébe, s sajnos nem sikerült borítani a papírformát.

UVSE I. - DFVE 10 - 3 (2 - 1, 2 - 0, 3 - 1, 2 - 1)

DFVE: Lekrinszki - Huszti D., Huszti V., Brezovszki 1, Vályi V. 1, Mchunu, Sajben 1. Csere: Fülöp, Velics, Fazekas, Fülöp, Rompos, Pál. Edző: Brávik Fruzsina.

A harmadik helyért a dunaújvárosiak a Szentessel játszottak.

DFVE - Szentes 13 - 5 (4 - 0, 3 - 1, 3 - 2, 3 - 2)

DFVE: Lekrinszki - Huszti D. 1, Sajben 2, Huszti V. 1, Vályi V. 3, Brezovszki 1, Mchunu 4. Csere: Rompos, Fülöp 1, Pál, Telek, Fazekas, Velics.

Az aranyérmet az Újpest szerezte meg, miután a fináléban 12-8-ra nyertek a BVSC ellen.

- A bajnokság elején a sérülésem miatt nem tudtam beszállni a küzdelmekbe, azonban viszonylag gyorsan sikerült jó állapotba kerülnöm, így több fronton is harcolhattam a bajnoki érmekért. A felnőttel bezsebeltük az ezüstöt, az ifivel pedig most bronzra váltottuk az egész éves munkát. Jól telt ez az időszak, de rengeteg tétmeccset játszottunk, a fáradtság most természetes. Viszont ilyen társasággal, mind a felnőttben, mind az ifjúságiban, mondhatom ez cseppet sem érdekelt és ki tudtam kapcsolni az esetleges fásultságot. Egy kicsit sem untam meg a hajtást, aminek koránt sincs még vége - értékelt Mchunu Hlengiwe, akire a korosztályos válogatottakban is feladatok várnak.

A dunaújvárosi serdülő együttes végül a hatodik helyen fejezte be a pontvadászatot.

A lány 97-es születésű korosztály Európa-bajnokságra, a 98-as válogatott pedig világbajnokságra készül, mindkét együttes bő keretét - amelyekben nagy az átfedés - a múlt héten hirdette ki Faragó Tamás kapitány. A dunaújvárosi klubból a fiatalabbak együttesébe Brezovszki Gerda, Mchunu Hlengiwe, Lekrinszki Ginalés Vályi Vanda kapott meghívót. Az idősebbeknél pedig Huszti Dóra, Mchunu Hlengiwe, Lekrinszki Gina és Vályi Vanda képviseli a DFVE színeit. A juniorok szeptember 11. és 18. között a hollandiai Goudában játszanak a kontinenstornán, míg az ifjúságiak decemberben vesznek részt a világbajnokságon, amelyet Új-Zélandon rendezek meg.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!