Vizilabda

2016.07.15. 20:05

A hibákat még van idő javítani

Budapest - A magyar női vízilabda-válogatott pénteken este játszotta utolsó mérkőzését a felkészülési BENU Kupán a spanyolok ellen.

Gallai Péter

- Két meccsen vagyunk túl, ma este jönnek a spanyolok, akik szintén kemény diónak számítanak. Amerika után nagy lépésekben haladunk az olimpia felé és természetesen sokunk, vagy inkább mindegyikünk fejében a keretszűkítés és az utazás jár. Bíró Attila szövetségi kapitány majd a kupa lezárása után hirdet utazó tizenhármat, így most kell igazán teljesíteni és megmutatni, a legjobb formánkat tudjuk nyújtani majd Rióban is. Eddig mindkét meccsünket elvesztettük, ám egyre jobban összeáll a védekezésünk, egyre inkább csapatként működünk a medencében. Nagyon kemény és eseménydús időszakon vagyunk túl, a legjava pedig majd most következik, aminek a gyümölcse a körülbelül két hét múlva induló olimpia - mondta még a találkozó előtt a keret dunaújvárosi kapusa, Kasó Orsolya, aki klubtársaihoz - Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya, Garda Krisztina és Horváth Brigitta - hasonlóan a brazíliai repülőjegyért küzd, küzdött. Ehhez az utolsó bizonyítási lehetőség a torna zárómeccse volt pénteken, a kapitány utána hirdet majd keretet. A lányok előtte az olaszoktól és az ausztráloktól is kikaptak.

Magyarország - Spanyolország 8-8 (2-2, 3-2, 2-1, 1-3)

Magyarország: Gangl - Czigány, Kisteleki H. 1, Keszthelyi 3, Tóth I., Csabai, Garda. Csere: Antal, Szücs G., Takács O., Illés, Bujka 4. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A kapitány találkozó után azt nyilatkozta, hogy vereséggel felérő döntetlent játszottak: - Végig a kezünkben volt a meccs, egy olyan csapatnak, aki valamit akar az olimpián, annak egy ilyen találkozót meg kell nyernie.

A másik meccsen: Ausztrália - Olaszország 10-8.

A végeredmény: 1. Spanyolország 7 pont, 2. Ausztrália 6 pont, 3. Olaszország 3 p., 4. Magyarország 1 p.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!