Vizilabda

2014.03.17. 19:25

Olimpiai bajnok volt az ajándék

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület gyerek csapatának vasárnap Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok tartott edzést.

Gallai Péter

Miként került a Fabó Éva Sportuszodába ilyen rangos vendég? Nos, arra a szervező Bárczi Csaba a klub honlapjának beszámolója szerint így válaszolt: Onnan jött az ötlet, hogy a kisfiam, Bárczi Dávid itt vízilabdázik Dunaújvárosban a 2003-as születésű kicsik között. Most volt a születésnapja, így gondoltam, hogy tökéletes ajándék lenne, ha egy ilyen példakép, mint Gergő tartana egy edzést, persze nem csak neki, hanem az egész csapatnak. Nagy örömünkre elvállalta a felkérést, így viszonylag hosszú egyeztetés után létrejöhetett a nagy esemény.

Kiss Gergely így beszélt a közös programról: Mindig nagyon boldog vagyok, ha gyerekekkel lehetek, és látom rajtuk a sport szeretetét, az edző tiszteletét, ami felnőtt korban már kicsit átalakul. Gyerekként sokkal őszintébbek és természetesebbek, jó volt ezt látni és azt is, mennyire koncentráltak, mennyire próbálták lelkiismeretesen megcsinálni a feladatokat. Jó érzéssel tölt el, hogy minden kisgyerek elsőre megismert, tudják ki vagyok és mindent megtettek, amit kértem. Szeretném azt, hogy olyan legyen a vízilabda sportág elismertsége, hogy mindenkit felismerjenek, a fiatalok pedig tudják, hogy van előttük követendő példa, olyan játékos, akire felnézhetnek Ugyan miénk a legismertebb csapatsportág Magyarországon, de az gyengeség, hogy nem tudjuk úgy kezelni az értékeket, mint nyugaton. A gyereknek ne a televízió, a számítógép előtt ülés legyen a fő programja, hanem akarjanak olyanok lenni, mint Ronaldo, Messi, vagy Kobey Briant, vagy egy magyar kajakos, vízilabdás. Nagyon fontos, hogy sosem a kifogást kell keresniük, hanem azt, miként lehetnek jobbak, hogyan tehetnek többet.

Az edzés mellett az izgatott gyerekek megnézhették Kiss olimpiai aranyérmét, és persze a dedikálás sem maradt el (Fotó: amatőr felvétel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!