In memoriam

2017.11.21. 15:30

Elhunyt Stadler József

Lapunk információja szerint ma hajnalban 66 éves korában elhunyt Stadler József, akit közel két hete ért agyvérzése után a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház intenzív osztályán ápoltak.

Várkonyi Zsolt

a

 Az akasztói vállalkozó, az egykori Stadler FC tulajdonosa két hete saját könyve dedikálása közben lett rosszul.

A vállalkozó a kórházba szállítás közben esett kómába, ezután már nem tért magához. Utolsó útjára e hét szombaton 12 órakor kísérik az akasztói temetőben.

 A médiában kezdetben a vállalkozó üzleti sikereiről, vagy épp saját stadionja kapcsán lehetett olvasni. Üzleti vállalkozásaira az adóhatóság is felfigyelt, tevékenységének eredménye az igazságszolgáltatás intézményeiben eltöltött hosszú évek lettek. Később pereinek taglalásáról, aztán a börtönbüntetések utáni szabadulás népünnepéllyé terebélyesedéséről lehetett hallani.

Eddig öt könyv készült el az életéről és vállalkozásairól. Ő volt az a juhászbojtárból lett nagyvállalkozó, aki soha nem adta fel. A róla készült könyvekből egy olyan életvidám, jó humorú, dolgos ember profilja rajzolódott ki, akit nem lehetett víz alá nyomni, mert mindig felmerült a habok közül, írta rá emlékezve a közelmúltban Méry Péter, a róla szóló könyvek szerzője. Az életéről szóló történetek örömről, bánatról, nőkről, családról, pénzről, munkáról és meghurcoltatásról egyaránt szóltak. Igazán egyszerű üzleti filozófiával rendelkezett, amelynek lényege az volt, hogy olcsón kell venni és drágán eladni szinte bármit, amit lehetett és amire kereslet mutatkozott. Bűncselekményei és büntetései ellenére egyfajta népmesei hősként tekintettek rá az emberek, akit elsősorban közvetlen környezetében szerettek az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!