Ugyan az országos rendezvény elmaradt, de az elismerések átadása nem

2020.06.12. 11:30

Vöröskeresztes kitüntetés a kulcsi segítőkész önkéntesnek

Június 9-én kora délután Kulcson a polgármesteri hivatal dísztermében különleges ünnepségen vehettem részt. A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége Csikai Zsuzsanna részére a Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Bronz fokozatát adományozta.

Török Tímea

A napfényes nyárelő a Magyar Vöröskereszt életében ünnepi időszak, mert több, a szervezet szempontjából fontos évforduló és jeles nap köthető az év ezen szakaszához. Elsőként az anyák napját ünnepeltük, amelyet hazánkban a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt honosított meg. Ezt követte május 8-án a világnap, amely egyben a karitatív világszervezetet alapító, Henry Dunant születésnapja is. Május 16-án pedig az idén 139 éves magyar társaság, akkori nevén a Magyar Szent Korona Országai Vörös-Kereszt Egylet megalapítására emlékezünk. A három fontos emléknap mellett a május azért is bír kiemelt jelentőséggel, hiszen minden évben májusban rendezik meg a szervezet világnapja alkalmából a küldöttgyűlést, és a rendezvényen adják át a társaság kitüntetéseit. Ebben az évben a Szolnokra szervezett ünnepség a koronavírus okozta veszélyhelyzetben nem kerül megrendezésre, természetesen az elismerések átadása nem maradhatott el.

A kitüntetésben részesült Csikai Zsuzsanna lakóhelyén mindenki által nagyra becsült személyiség

Csikai Zsuzsannának a vöröskeresztes elismerést a dunaújvárosi területi szervezet vezetője, Feth Katalin adta át, Geistné Erdélyi Júlia és Kecskés Mariann területi munkatársak, Kaiserné Gödöny Erzsébetnek, a kulcsi alapszervezet vezetőjének és a település polgármesterének, Jobb Gyulának a jelenlétében.

Az ünnepség nagyon meghittre sikerült. De ez nemcsak a résztvevők számának köszönhető, hanem az ünnepelt kitüntetett mindenki által nagyra becsült személyének is.

Csikai Zsuzsanna kitüntetett (b2) Jobb Gyula, Kaiserné Gödöny Erzsébet és Feth Katalin társaságában

Feth Katalin területi vezető a kitüntetéskor elmondott lauditációjában kiemelte, hogy Csikai Zsuzsanna a Vöröskereszt Kulcsi Alapszervezetének tagjaként közel tíz éve kiemelkedő szinten, megbízhatóan végzi önkéntes munkáját. A Kulcson megrendezésre kerülő véradások szervezésében, népszerűsítésében nagyon nagy segítség. A településen a véradások emelkedő megjelenési létszáma többek között neki is köszönhető. Zsuzsanna aktív résztvevője a helyi adományok gyűjtésének és kiosztásának is. Az alapszervezet munkájában, ­rendezvényein örömmel vesz rész. Segítőkész ember, akire mindig számíthat a közösség.

Elsők voltunk a véradásokban, ez nélkületek nem ment volna

Majd Feth Katalin a méltatás után hozzátette: – Az elmúlt év során a dunaújvárosi terület országosan első volt a véradásokban, ez nélkületek nem ment volna. Jó, ha olyan emberek vannak az „ügyünk” élén, akiknek nem csupán hisznek az emberek, de szeretik is őket.

Jobb Gyula polgármester is csatlakozott a gratulálókhoz. Elmondta, hogy milyen nagyra becsüli a kitüntetettet jellemében és emberségében. Így fogalmazott: – A település és a rendezvény kicsi, de az ünnepelt személye óriási, köszönjük a munkádat.

Majd a karitatív munkában közvetlen kollégája, Kaiserné Gödöny Erzsébet a kulcsi alapszervezet vezetője köszöntötte a legújabb bronz fokozat tulajdonosát. Ehhez kapcsolódva jelentette be, hogy a szervezet tisztújításán Csikai Zsuzsannát terjeszti fel titkárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!