Klasszikus művek sorát szólaltatták meg

2019.12.11. 17:30

Ünnepváró koncert volt a Móricz iskola kórusaival

Ismét a helyi Krisztus király főtemplomban tartotta immáron hagyományos adventi koncertjét a Móricz Zsigmond Általános Iskola megannyi remek kórusa. Ott voltunk, meghallgattuk, és ünnepváró hangulatban távoztunk. Köszönet érte!

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Előre jelezném, gyakorló móriczos szülő vagyok, tehát némileg elfogult. Mentségemre szóljon, hogy már – részben munkahelyi kötelezettségből is adódóan – évekkel ezelőtt is bátran látogattam a Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusainak ünnepi koncertjeit decemberben. A miért (?) jellegű kérdésekre a válasz egyszerű: a Móricz-műhely évre év minőségi karácsonyi koncertet produkál, ráadásul ingyen és bérmentve, szóval, ha akad egy-egy üres óra így tél elején, akkor javallott betérni.

Dalol a Móricz fi úkórusa – mindent beleadtak

Kedden este sem volt másként. Remekül felkészített kórusok, jól adagolt és kiválóan szerkesztett műsorrend, amely több fontos célt is elért.

Egyrészt, a kedves szülők örömmel nyugtázhatták, hogy csemetéjük kiváló közegben formálódik, sőt rendre találkozik a magyar és az egyetemes kultúra mélyrétegeivel. Másrészt, a hallgatóság kapott egy emlékezetes adventi koncertet, amely igazán közelebb hozza az Ünnep üzenetét, sokkal inkább, mint bármely akciósan kínált vásári fogyasztásmánia.

Közszolgálati közlendőnk, hogy a Móricz iskola idei adventi hangversenyét az intézmény igazgatója, Horváthné Ottinger Hajnalka ajánlotta a hallgatóság figyelmébe.

Kedden este is megtelt a Móricz iskola adventi koncertjére a Krisztus király főtemplom Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Rövid beszédében köszönetet mondott a hangversenynek helyet adó Krisztus király főtemplom vezetőségének, amely immáron hagyományosan helyet biztosít a rendezvénynek, valamint azon kiváló pedagógusoknak, akik kitartó munkával felkészítették a szépreményű diákságot az adventi műsorra.

A megható és tartalmas, számos klasszikus és modern művet felvonultató előadás után méltán járt a vastaps a fellépő lelkes diákoknak és a velük egész évben foglalkozó pedagógusoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!