Atomerőművi üzemeltetési szakemberek képzése is kezdődik

2020.07.23. 07:00

Újra elindul Paks II és az egyetem közös képzése

2020. augusztus 1. és 24. között újra lehetőség lesz jelentkezni az atomerőmű specifikus szakirányú továbbképzésre, ezúttal bővül a lehetőség, az atomerőművi üzemeltetési szakmérnöki képzésen túl az atomerőművi üzemeltetési szakemberi képzésre is várják az érdeklődőket a Dunaújvárosi Egyetemen – tudtuk meg a felsőoktatási intézmény kommunikációs osztályától.

Brousil Csaba

2020.05.21. Dunaújvárosi Egyetem Épülete Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Eniko

Jelenleg Magyarország egyik legnagyobb beruházása és fejlesztése a Paksi Atomerőmű két új blokk­jának építése, amelynek célja, hogy egy olyan, a kor legszigorúbb elvárásainak megfelelő, kiváló műszaki színvonalú, biztonságosan működő erőmű épüljön fel, amely évtizedekig hozzájárul Magyarország klímabarát villamosenergia-ellátásához, lendületet adva a magyar ipar, kereskedelem és oktatás fejlődésének.

Alapozza meg a jövőjét a képzéssel, szerezzen egyedülálló tudást! Fotó: Zsedrovits Enikő/DUnaújvárosi Hírlap

Az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök és szakember szakirányú továbbképzés célja, hogy a képzést elvégző szakemberek magas szintű tudás birtokában pályázhassanak az atomerőművi üzemeltetés területén betölthető állásokra. A szakirányú továbbképzés két féléve alatt a gyakorlatban kiválóan hasznosítható tudást kapnak az energiaipar ezen szegmenséből: alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai és üzemeltetéshez kapcsolódó folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről. Mindezzel megalapozhatják jövőjüket egy olyan iparágban, amely a következő évtizedekben kiemelt szerepet tölt be mind a hazai, mind a nemzetközi szektorban.

A szakirányú továbbképzés 2 féléves (megszerezhető kreditek száma 60), gyakorlatorientált képzés. A tandíj 2020/2021. tanévben a Paks II Zrt. támogatásának köszönhetően 25 főnek finanszírozott, továbbá lehetőség nyílik korlátozott számban a képzés önköltséges formában történő teljesítésére. A szakirányú továbbképzési szakokra az jelentkezhet, aki legalább a meghatározott szakok valamelyikén alapfokozattal vagy mesterfokozattal rendelkezik, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad. Felvételi elbeszélgetés alkalmával szerzett pontok szerint kialakított sorrend alapján a felvétel száma korlátozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!