Elfogadták az állomást működtető cég kérelmét

2021.03.24. 14:00

Újabb hét évig szól a helyi Rádió 24

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa legutóbbi ülésén, a médiaszolgáltató Pentafon Kft. kérelmére döntött arról, hogy további hét évvel – 2028. szeptember 9-ig – megújítja a Dunaújváros 102,9 MHz frekvencián szóló Rádió 24 helyi rádiós médiaszolgáltatási jogosultságát. Magyarország egyik legrégebbi médiaszolgáltatója az idén ünnepli működésének huszonhetedik évfordulóját.

Brousil Csaba

Kérdésünkre Gróf András, a rádiót működtető Pentafon Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a médiatörvény lehetőséget ad arra, hogy a frekvencia birtokosa újítási kérelmet nyújtson be a médiahatósághoz, amennyiben szeretné a frekvenciaidő lejárta után is „hallatni a hangját” azaz működtetni az adott rádióállomást. Ezt a Pentafon Kft. a szabályoknak és határidőknek megfelelően meg is tette, és az engedélyt meg is kapta. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt időben a rádióállomás a médiahatóság összes kritériumának maradéktalanul megfelelt, így hét évre meghosszabbították a sugárzási engedélyét.

Nyitnak a helyi fiatalok felé a 102,9-es frekvencián

Bolemányi Tibor, a cég kreatív igazgatója arról számolt be lapunknak, hogy számtalan újítás lép életbe a Rádió 24-nél. Új állomáshangja van a rádiónak Galambos Péter színművész személyében, a hallgatók már az ő hangjával találkozhatnak a 102.9-en.

„Galamb” Kautzky Armand színművészt váltotta az éterben, akit idő közben egy országos rádióállomás hangjának kértek fel. Az új hang mellé új hangzás is dukált, az újítások következtében modernebb, dinamikusabb lett a rádió. Zeneileg is finomítottak az állomás stílusán, de természetesen az eddig megszokott régi slágerek nem tűntek el a palettáról. Elkészült idő közben a Rádió 24 új applikációja is, amelynek bevezetése már hetek óta tart különböző promóciós kampányok, játékok keretében. Megújult továbbá a rádió weboldala is. A rádiónál továbbra is arra törekszenek, hogy a hallgatósággal megismertessék a legfrissebb helyi információkat, és nyitnak a helyi fiatalok felé egy helyi DJ-tehetségkutató szervezésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!