Több, környező településen is bezárták a bölcsődéket, óvodákat

A környező települések önkormányzatai is meghozták a szükséges intézkedéseket a koronavírus elleni védekezés minél hatékonyabbá tétele érdekében.

Brousil Csaba

Perkáta

A Szivárvány óvoda március 18-ától csak ügyeleti rendszerben működik visszavonásig. A gyermekfelügyeletnek viszont szigorú feltételei lesznek, csak azokat a gyermekeket fogadják, akiknél mind a két szülő igazoltan munkaviszonnyal rendelkezik, vagy ha a gyermek mindenféle betegség (megfázás, influenza is) kapcsán tünetmentes. Nem fogadja az óvoda gyermekfelügyeleten azt a gyermeket, aki nem óvodaköteles, illetve amely családban kisebb gyermek, vagy az iskoláskorú testvér, az iskolabezárás miatt otthon van. A gyermekek reggeli átvételét és délutáni elbocsátását zsilipes beléptetőrendszerben fogja megvalósítani.

Nagyvenyim

Nagyvenyimen Vargáné Kaiser Katalin polgármester asszony is hasonló intézkedéseket foganatosított. A Nefelejcs óvoda és a Búgócsiga Családi Bölcsőde intézmény esetében 2020. március 16. napjától rendkívüli szünetet rendelt el, hétfőtől az óvoda és a családi bölcsőde csak ügyeleti rendszerben működik. Az ügyeletet elsősorban azon szülők gyermekeinek biztosítják, akik az egészségügyi vagy élelmezési ellátásban teljesítenek feladatot, továbbá akik más módon nem tudják biztosítani gyermekük felügyeletét, és ezt az intézmény felé írásban igazolni tudják.

Ügyeleti rendszerben működnek a bölcsődék, óvodák

Mezőfalva

Márok Csaba polgármester már korábban tájékoztatott a mezőfalvi rendezvények lemondásáról. Elmarad a március 28-ára tervezett bokszgála és a József Nádor-hét eseményei is elmaradnak. A helyi Tündérkert óvodában és a Makk Marcsi és Makk Marci minibölcsődében hétfőtől rendkívüli szünetet rendeltek el. A két intézmény ügyeleti rendszerben működik tovább. Csak azokat a gyerekeket fogadják, akik teljesen egészségesek és a szüleik nem tudják megoldani otthoni elhelyezésüket.

Kulcs

Jobb Gyula, a település polgármestere kérdésünkre elmondta, tegnap nem volt gyerek az iskolában, de ha szükség van rá, tudnak vigyázni rájuk. Az óvoda és a bölcsőde ügyeleti rendszerben működik. A gyerekek étkeztetését meg tudjuk oldani, ha a szülők ezt kérik, nyilatkoznak róla. Dobozban mindenkinek a lakására szállítják ki az ételt. A faluházat bezárták, és a hivatalokat is, de egy elkülönített kis helyiségben a sürgős dolgokat el lehet intézni. Hivatalosan pedig szerdánként 8 és 14 óra között van ügyfélfogadás. Folyamatosan tájékoztatják a lakosságot a kialakult helyzetről, a változásokról. A polgármester kiemelte, hogy nincs pánik, az emberek fegyelmezettek, le a kalappal előttük.

A kormány betiltotta a nyilvános rendezvényeket az egész ország területén Fotó: Horváth László/Dunaújvárosi Hírlap

Kisapostag

Nagy Attila polgármester azt mondta, az óvoda és a bölcsőde ügyeleti rendszerben működik. A hivatalokat bezárták, ügyet intézni telefonon, illetve e-mail formájában lehet. Halaszthatatlan esetben időpont-egyeztetésre van lehetőség. A hivatalokba csak az ott dolgozók léphetnek be, az említett halaszthatatlan esetekben pedig igazolást kérnek arról, hogy az illetőnek nincsenek tünetei. A közösségi épületeket, a nyugdíjasklubot, a dalkört bezárták, és minden programot lemondtak.

Adony

Ronyecz Péter polgármester kiemelte, hogy a településen nem zárták be az óvodát, a szokásosnál többször fertőtlenítenek, más változás nincsen. Ezzel párhuzamosan viszont minden rendezvényt lemondtak, a művelődési házat bezárták, de az önkormányzat működik továbbra is, azonban megkértek mindenkit arra, hogy a személyes kontaktust – amennyire csak lehetséges – kerüljék. Kisebb létszámban dolgoznak a hivatalban, mert a kisgyermekes dolgozóikat elengedték szabadságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!