figyelemre méltó eredmények

2020.03.05. 14:00

Táncos sikerekkel indította az új évet a művészeti iskola

A Wesley-DaCapo Alapfokú Művészeti Iskola szó szerint fejest ugrott a 2020-as esztendőbe. Már az új év első hónapjaiban versenyeztek, mi több, figyelemre méltó eredményekkel érkeztek haza a megmérettetésekről.

Tóth Alexandra

A művészeti iskola tánctagozatának első idei sikereiről számolt be lapunknak Kurina Laura, a Wesley-DaCapo Alapfokú Művészeti Iskola igazgatónője.

Rozman Ildikó táncos csapata az év első három hónapjában két nívós versenyen is kiválóan szerepelt

A 2020. február 1-én Pakson megrendezett XIII. Nemzetközi Csillagfény Táncversenyen a nevezők többféle stílusban mutathatták meg tehetségüket. A Csillagshow Táncegyesület által megrendezett nemzetközi megmérettetésen három kategóriában lehetett nevezni. Az értékelést neves szakmai zsűri végezte, Kugler Zsolt, a Budapesti Operettszínház táncosa és Joós Judit hastáncos. A versenyzőket egyedi tervezésű kupákkal és díjakkal jutalmazták. A paksi versenyen a DaCapo lányai, Gévai Laura Effi, Kovács Luca, Lakatos Lili, Nagy Mira Dorottya, Németh Hanna, Rózsavölgyi Szilvia Erika és Sztojka Eszter Violetta ezüst, felkészítő tanáruk, Rozman Ildikó táncpedagógus pedig munkája elismeréseként arany minősítésben részesült.

Rozman Ildikó csapata a XIII. Nemzetközi Csillagfény Táncverseny színpadán Fotók: amatőr

Az iskola először vett részt a március 1-én Budapesten megrendezett VII. Detvay Zsuzsanna-emlékversenyen, ahova improvizációs és gyermekkoreográfus kategóriában lehetett nevezni. A Wesley-DaCapo képviseletében Schneider Boróka kisjunior improvizációs kategóriában indult, produkcióját pedig Mosolydíjjal jutalmazta a szakértő zsűri. Boróka felkészülésében Füsi Gyöngyi, Kálmán Károly Zsolt, Csorba-Sebek Judit illetve Bálint Judit segített. Az improvizációs versenyre összeállított zenék 1–1,5–2 perc hosszúak voltak és átlagosan 10–12 zeneszám állt rendelkezésre, különböző stílusokban. A versenyzők ezek közül választhattak a bemelegítés ideje alatt.

Veszprémben bronzminősítést kaptak a DaCapo növendékei

Szintén március 1-én, de már Veszprémben, az Arénában zajlott a X. Connector Táncfesztivál. A hét végi rendezvény két napon keresztül zajlott, a DaCapo csapata pedig a vasárnapi „Street day”-en lépett fel, ahol Rozman Ildikó táncpedagógus növendékei bronz minősítést kaptak. A lányok már másodjára remekeltek az idén, tehát már másodszor gratulálhatunk Gévai Laura Effinek, Kovács Lucának, Lakatos Lilinek, Németh Hannának, Szi­lágyi Viktóriának és Sztojka Eszter Violettának a kimagasló teljesítményéért. A nagyszabású táncfesztivál két napja alatt öt létszámkategóriában, három tudásszinten és négy korcsoportban mutathatták meg tehetségüket a fellépők.

Az eredményesen szereplő táncosokra mind az igazgatónő, mind a felkészítő tanárok nagyon büszkék. Biztosak lehetünk benne, hogy tartogat még sikereket ez az év.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!