A hosszabbítás perceire is maradt izgulni való

2020.11.29. 20:00

Sokan hiányoztak, de mégis győzelem

Az NB III Közép csoportjának huszadik fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata vasárnap a Szekszárdi UFC együttesét látta vendégül. A nézők nélkül lejátszott összecsapáson 2–1-re a házigazdák diadalmaskodtak.

Gróf András

A dunaújvárosi együttes keretéből ezúttal egy fél csapatra való játékos hiányzott. Pokorni Péter betegség, Vadász Viktor, Tóth Ákos és Kesztyűs Máté eltiltás, Markovics Bence és Lakatos Gergő pedig sérülés miatt nem lehetett a csapatával.

Dunaújváros PASE – Szekszárdi UFC 2–1 (1–0)

Dunaújváros Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Juhász Bálint (Halmai, Holpár).

DPASE: Orczi – Gráczer M. (Jakab N. a 46. p., helyette Novák L. a 88. p.), Hompót D., Báló, Áman, Varga Zs., Barna Zs., Barta B., Dorogi R. (Halász P. a 93. p.), Novák Zs., Szepessy R. Vezetőedző: Jakab Elek.

Szekszárdi UFC: Szűcs K. – Kvanduk, Márton E., Rácz Á. (Horog a 69. p.), Arena, Németh K., Gellér (Lékó a 77. p.), Wirth (Királyházi a 63. p.), Béla D. (Budai D. a 77. p.), Mayer, Fejős. Vezetőedző: Turi Zsolt.

Az alaposan felforgatott dunaújvárosi együttes bátran kezdte a meccset

Az alaposan felforgatott csapatban Barta Barnabás a középpályás sorban kezdett, Báló Tamás belső védőként szerepelt. Bátran kezdett a hazai együttes, próbáltak minél hamarabb labdát szerezni. A pontossággal azonban akadtak problémák. A huszonharmadik percben érdekes körülmények között szerezte meg a vezetést az újvárosi gárda: jobb oldalról Báló végzett el szabadrúgást, de Novák Zsombor csúsztatása mellé ment. A kirúgást a vendégek hálóőre legurította a tizenhatoson belül álló védőnek, aki visszapasszolta a labdát, Barna Zsolt azonban letámadta a kapust elvette tőle a labdát, és az ötösről az üres kapuba lőtt (1–0).

A szünetig is aktívabb volt a hazai csapat, de az eredmény nem változott.

Szepessy Róbert (szemben a labdával) szerezte a dunaújvárosi csapat második gólját. Bebiztosította a győzelmet Fotó: Laczkó izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A fordulást követően hamar növelte előnyét a DPASE. Az ötvenharmadik percben a tizenhatoson belül tétováztak a vendég védők, akik között Szepessy Róbert eszmélt a leghamarabb, és tizenkét méterről egyből a kapu bal alsó sarkába lőtt (2–0). Négy perccel később azonban szépített a Szekszárd: egy sarokrúgás utáni keveredést követően Fejős Áron az alapvonalról középre gurított, az egyedül érkező Mayer pedig egy méterről a kapuba lőtt (2–1). A folytatás változatos csatát hozott.

A hosszabbítás perceire is maradt izgalom. Egy, tizen­nyolc méterről leadott lövést Orczi szögletre ütött. A sarokrúgást követő kontra végén pedig Novák Levente lőtt a jobb oldali kapufa mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!