A támogató háttér fontossága

2020.09.23. 17:30

Sipos Gyula rangos elismerése

Szombaton a zalaegerszegi megyeházán tartott ünnepi közgyűlésen Zala Megye Dísz­polgára címet adományoztak dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitánynak, a közbiztonságért végzett példaértékű munkájának elismeréseként.

Jóna István

Ismerősen cseng a kitüntetett, dr. Sipos Gyula neve városunkban is, hiszen a köztiszteletben álló rendőr vezérőrnagy városunk szülötte, családja ma is ide köti.

Korábban – többi között – Dunaújváros rendőrkapitánya, Fejér megye rendőrfőkapitánya, az országos rendőrfőkapitány egyik helyettese volt gazdasági főigazgató beosztásban, mielőtt Zala megye rendőrfőkapitányának nevezte ki a belügyminiszter.

– Napjainkban a hit és a bizalom a legfőbb iránytűnk, és az ezzel párosuló összefogás Zala megye látványos fejlődésének a titka. Jó úton haladunk a közös célunk felé, hogy építsünk erős és fejlett megyét – mondta megyenapi ünnepi köszöntőjében dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke.

Dr. Pál Attila (balról, elöl) és dr. Benkő Tibor átadja a díszpolgári kitüntetést dr. Sipos Gyulának Fotó: Pezzetta Umberto/zaol.hu

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében Deák Ferencre és a megye nagy szülötteire emlékezett, akik együtt írták Zala történetét.

– Sokszor kellett a megyének a szabadságért, a magyarságért küzdeni. De nemcsak vérünket ontva, hanem szellemi nagysággal, példamutató tetteinkkel, felkészültséggel, akarattal lehet még az országunkat szolgálni – fogalmazott a miniszter.

A köszöntők után Benkő Tibor és dr. Pál Attila köszöntötte a díjazottakat. Zala Megye Díszpolgára kitüntető címet vehetett át dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitány a megye közbiztonságáért végzett példaértékű munkája elismeréseként.

Az ünnepségen átadták a Zala Megye Közigazgatásáért díjat, a Zala Megye Egészségügyéért díjat, a Szociális gondoskodásért díjat. Átadták a pedagógusdíjakat, elismerték a megye sportjáért végzett tevékenységet.

Dr. Sipos Gyula mondott köszönetet a kitüntetettek nevében

Keszthely Város Idősügyi Tanácsának a Civil társadalomért és nemzetiségekért díjat ítélt oda a közgyűlés, az elismerést Nagy Bálint, Keszthely polgármestere vette át. A megye fejlesztéséért díjban Rodekné Hederics Erika és a Zalavíz Zrt. részesült. A megye képzőművészeti életében betöltött kiemelkedő tehetséggondozó és vizuális nevelő munkája elismeréseként Stamler Lajos képzőművész vehette át a Zala György-díjat.

Az elismerésben részesült személyek képviseletében Zala Megye Díszpolgára, dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitány szólt, aki a támogató háttér fontosságát emelte ki.

– Az elismerésekben jelentős részt vállaltak a mögöttünk álló szervezetek és a munkatársak, de hasonló köszönet jár a családjainknak is, nélkülük nem ment volna – fogalmazott a főkapitány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!