vidéki majális

2019.05.12. 15:30

Piknik és színes kavalkád – barátságról szólt az ünnepük

A majálist már évek óta, egy sokkal barátságosabb hangulatú piknikre váltották fel Daruszentmiklóson. Előszálláson színes programot kínáltak ezen a napon.

Balogh Tamás

A daruszentmiklósi esemény az idén is a helyi Falulánc Kulturális és Közéleti Szövetség tagjaihoz fűződik. Bár az ünnep csípős szelet is hozott magával, de az idilli helyszínt körbeölelő erdő elvette az erejét, így az ideérkezők zavartalanul élvezhették az ottani ragyogó tavaszi napsütést. A programról Fogarasi Béla, a Falulánc elnöke számolt be lapunknak:

A daruszentmiklósiak csoportja lelkesen piknikezett Fotók: Balogh Tamás

– Ez az eseményünk hagyománnyá alakult az elmúlt évek alatt. A helyszín a falupark, ahol a település más hasonló, nagy rendezvényeit is sikeresen lebonyolíthatjuk. A kellemes erdős, ligetes környezet mellett a szükséges, kulturált infrastruktúra is a rendelkezésre áll. Reggel nyolckor kezdtünk, hogy az ebéd elkészülhessen időben. Az idén is jó program volt a főzőverseny. Ezzel a családi-baráti versengéssel egyrészt izgalmasabban telt az idő, másrészt az itt készült ételek kerültek az asztalunkra. Sokféle finomsággal, köztük különlegességekkel is megleptük egymást. Erre az eseményre a szövetségünk tagjain kívül díjtalanul jelentkezhettek mások is. Nagy örömünkre sokan tartottak velünk az idén is.

Vidám, sikeres program volt az előszállási is

Az ünnepi reggelen az előszállásiakra megpróbált rá­ijeszteni az időjárás, de nem hagyták magukat. Igazuk lett, mert a meghirdetett programokra a közönség is megérkezett és zavartalan jókedvű majális lett az eseményükből.

A mazsorettcsoport látványos előadása sikert aratott az előszállási rendezvényen

Szloboda János, az Előszállási Sport Egyesület vezetője az idén is bemutatta, hogy nem csak a kedvenc sportágának a szervezésében jártas. Vonzó programok sokaságával várták a futballpályára érkezőket.– Már harmadik alkalommal vállaltuk el a május elsejei program megszervezését itt Előszálláson. Az időjárás egy kicsit ránk ijesztett, de végül sok vendéggel büszkélkedhetünk. Igyekeztünk színes programmal szolgálni. A hagyományőrzők közül meghívtuk az íjászokat és a néptáncosokat. Mellettük egy dunaújvárosi kutyás csoportot is vendégül láttunk. Most is volt nyomozós sátrunk, ugrálóvárunk és lufihajtogatós bohócunk is. Megérkezett a Dunaföldvári Löfan mazsorettcsoport és a helyi Get Dance csoport is.

– Az pedig természetes, hogy mivel egy labdarúgó-egyesület vagyunk, egy kispályás tornát is lebonyolítottunk, amelyre a helyiek mellett Sárbogárdról és Mezőfalváról is beneveztek – folytatta Szloboda János. – Úgy érzem, hogy mára már egy jól kidolgozott eseménnyel dicsekedhetünk, ahová szívesen jöttek az érdeklődők, akiknek az ellátásáról is gondoskodtunk. A fellépőket és a velünk együttműködőket ebéddel és az egyik támogatónk, a Sarokház cukrászda finomságaival is vártuk.

A lelkes szurkolók nagy érdeklődéssel figyelték a kispályás mérkőzéseket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!