Színes és igényes programokon vehettek részt a gyerekek egy héten keresztül

2020.07.08. 14:00

Olvastak, játszottak, idézetet is írtak az olvasás szépségeiről

A baracsi Könyvtári Információs és Közösségi Hely egyhetes olvasótábort tartott 2020. június 22. és 26. között. A nebulókat érdekes és igényes programkínálattal várták a szakemberek, a táborozók vendégeskedhettek például a Nagykezes műhelyben is.

Horváth László

Nyaranta színes, változatos programokkal várjuk a baracsi gyermekeket. Hallgattunk Bogaras mesét bogársimogatással egybekötve. Kesztölcről érkezett vendégeink Sasvári Zoltán és kedves felesége Katalin a Bogárháton Alapítvány oszlopos tagjai. Az előadás célja megismertetni és elfogadtatni a nebulókkal ezen élőlények hasznosságát. Óvjuk bogárvilágunkat, bolygónkat! – tájékoztatta lapunkat Gárgyán Attiláné könyvtáros, aki az előbbiekhez hozzátette még a következőket is:

A gyerekek bábszínházat is játszottak a könyvtár parkjában – előadók és nézők egyaránt élvezték

– A rendezvényünket a Vörösmarty Mihály Könyvtár KSZR támogatta. Június 23-án a Négykezes műhelyben vendégeskedtünk. Klári és Zoli több éve fogadják az olvasótáborozókat. Minden alkalommal gyermeknevetéstől hangos a csodakert. Sem én, sem a csemeték nem tudnak betelni a sok új néznivalóval, a ragyogó színektől, kedves figuráktól, mesebeli lényektől teli birodalomban. Ezentúl mindenki agyagszobrocskát készíthetett Klári irányításával. Zoli segítette a korongozni vágyókat, ami nem is olyan könnyű művelet, mint gondolnánk. Köszönet Klárinak és Zolinak, hogy mindig szeretettel fogadnak bennünket! Sok kinccsel a kezünkben tértünk vissza a könyvtárba. A nap másik fele bábmeseírással folytatódott. Olvastunk és írtunk idézeteket az olvasás szépségéről, bábszínházat játszottunk, és könyvtármozit néztünk. A gyermekek a maguk meséit bábozták el társaik nagy örömére. Minden évben foglalkoztunk a magyar népmesékkel, mondákkal. Ezen a napon a cigánymesék világába nyertünk bepillantást. Az olvasótábor negyedik napja a művészetekről és az alkotásról szólt. Jó munkához idő kell, tartja a mondás, ezért hamar hozzákezdtünk a versenyekhez. A rajzverseny témája: hogyan képzeljük el a jövő könyvtárát, a másik lehetőség a legjobb olvasótábori élményem. Ezenkívül lehetett választani vers-, mese- és történetírás közül. Ezután kreatív foglalkozáson vettünk részt, hulladékból hasznosat készítettünk Lendvayné Tavaszi Ibolya segítségével. Ibolya néni visszatérő vendég táborunkban, köszönjük a kellemes délelőttöt! Idén is sok finomságot kaptunk az anyukáktól, ezúton is hálásak vagyunk Bíró Júliának, Gyarmati Ágnesnek, Markulinec Anitának és Szabóné Bús Zsanettnek a finom süteményekért. A tábor zárónapján malomversenyt rendeztünk, tizennégy gyermek küzdött egymással Volman Ferenc irányításával. Ferinek köszönjük, hogy minden hívásunknak eleget tesz, és nem hagyja a malomjátékot kiveszni a baracsi gyermekek emlékeiből!

Hulladékból készítettek hasznosat a kreatív foglalkozáson

A tábor zárónapján malomversenyen küzdöttek egymással a gyerekek

Versenyeredmények: Malomverseny 1. hely Szabó Barnabás, 2. hely Jáger Viktória, 3. hely Gyarmati-Tóth Martin és Vajai Mira. Mese- és történetírás 1. hely Kenyér Szabolcs, 2. hely Kiss Zsófia, 3. hely Víg Tamara. Rajzverseny 1. hely Markulinec Jázmin, 2. hely Kenyér Tímea, 3. hely Jáger Viktória. Versírás 1. hely Bakos Anna Krisztina 2. hely Kiss Viktor, 3. hely Szabó Barnabás. Dicséretet érdemelnek, nagyon ügyesen koordinálták a csemetéket segítőim, Jakus Luca, Magyar Zita, Boldizsár Alexandra, Simon Réka és Wächter Vivien – kaptuk az információt Gárgyán Attiláné könyvtárostól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!