Ne akarjunk okosabbak lenni a szakembereknél!

Szánalmas az a magatartás, amelyet bizonyos szervezetek, politikusok és civilek tanúsítanak a mindenkit halálos veszéllyel fenyegető koronavírus tekintetében. Ha semmi mást nem elemzünk, ha semmilyen körülményt – amely elindította és gerjeszti… stb. – a vírust, akkor világosan kell látnunk, hogy a betegség létezik, szedi áldozatait, s ma már tudjuk, hogy nemcsak azok eshetnek áldozatul, akiknek más betegségei vannak, hanem makkegészséges fiatalok is – immár csaknem tömegével. Mert a vírus létezik, van és marad.

Czeglédi Andrea

Aki orvos létére tagadja, az vagy nem normális, vagy orvosi esküjét tekinti semmisnek. Igaz, voltak és vannak visszaélések a járványt illetően, vannak országok, amelyek némi támogatás reményében és fejében felnagyítják a fertőzöttek vagy a Covidban elhunytak számát, de a vírus létezik és öl!

„Ma mindenki okosabb és mindent (is) jobban tud”

A minap beszéltem telefonon erdélyi származású, ma Spanyolországban élő barátommal, aki a következőket mondta:

– Nem értem, hogy nálatok Magyarországon miért csinálnak mindenből politikát. Miért nem értik meg az emberek, hogy ha nem tartják be a szabályokat, akkor életveszélyben vannak. Miért gondolják, hogy ha sok ország tiltott területként kezeli például Horvátországot, akkor ott nincs veszély? Tudod, a közvetlen közelemben is hullanak az emberek… nem olyan nagy számban, mint Madridban vagy Sevillában, de rengeteg ember hal meg ebben a betegségben. Nemrégiben voltam otthon, és megrendülve hallottam, hogy családok halnak meg napok alatt. Érthetetlen az az értetlenség, ami nálatok van. Persze ha igaz, amit a hírekben hallani…

Nem sokkal később Németországból telefonált egy barátom, aki szinte számon kért – mint újságírót –, hogy miért nem tudósítunk arról, ami a világban folyik járványügyben. Pedig Németországban is egyre több a beteg, és mindennap lehet újabb és újabb halálesetekről hallani.

Hordjuk a maszkot, hogy minél tovább gyönyörködhessünk a természet szépségeiben Fotó: pixabay

– Nos, azért nem – válaszoltam –, mert a magyar kormány éppen eleget tesz, és elégségesen intézkedik a járvány megfékezése érdekében, és kellő tájékoztatást ad az embereknek arról, mit kell(ene) tenniük ahhoz, hogy megússzák a korai és értelmetlen halált, jobb esetben a kimondhatatlan szenvedést, amit a hitetlenségük, a kétkedéseik és a politikai hiszékenységük okán, sajnos részben maguknak okoznak. A nyaralás iránti meggondolatlan igény, a járvány figyelmen kívül hagyása, a fertőzés behurcolása Magyarországra, heteken belül drámai következményekkel járhat, hiszen már most drasztikusan emelkedik a fertőzöttek száma. Ma mindenki okosabb és mindent (is) jobban tud, mint a szakemberek, akik aligha lefizetettjei egy, a világot egyébként maga alá gyűrni igyekvő világhatalomnak.

„A maszk csupán az emberiség megalázása, nem is haltak meg annyian, mint egy normál influenzában, nem is létezik ez a járvány…” és sorolhatnánk az álszakértők véleményét, amit immár „kongresszuson” vitatott meg egy egészen másra hivatott világszövetség, mit sem törődve a dr. Gődény és társai által ott elhangzottak tragikus következményeivel.

A betegséget, annak összeesküvés-elméleteit nem kellene ma, a ránk leselkedő drámai valóságba belekeverni. Most a lényegre kell(ene) koncentrálni, azaz: a betegség elkerülésének, a kormány és a törzs által meghatározott módozataira.

Be kell(ene) végre tartani javaslataikat, előírásaikat, és nem kéne ostobán belekavarodni olyan elméletekbe, amelyek nem az egészség megvédéséről, megőrzéséről szólnak. Nem kellene politikai vitákat folytatni, és bedőlni a politikai pártok haszonlesésből eredő „járványügyi” félrevezetéseinek.

Tartsuk be a szabályokat, és ne akarjunk a görög bölcsek ostobáihoz hasonlítani, akik saját kárukon tanulnak. Mert lélegeztetőgépen kínlódva, vagy sírhantok mellett késő lesz észhez térni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!