EWAVE eMobility Show a Városháza téren

2019.09.27. 11:30

Minden a villamos autókról szól

Megnyitja meg jelképes kapuit az EWAVE eMobility Show a Városháza téren. Az érdeklődők interaktív módon találkozhatnak az elektromobilitás kiemelt márkáinak üzenetével.

Balla Tbor

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A három napon át jelenlévő rendezvényt dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere nyitja meg. A roadshow idei helyszínének egyebek között azért választották városunkat, mert a Modern Városok Program keretében Dunaújváros részére egy elektromobilitási mintarégió létrehozására támogatást biztosít a kormány.

Hogy mire számíthat, aki kilátogat a Városháza térre? Járművek, eszközök kiállítása, a kapcsolódó üzleti szolgáltatások bemutatása, előadások, tesztvezetés, felnőtt-, ifjúsági és gyermekprogramok, szórakoztató ismeretterjesztő programok, koncertek. Elektromos jármű márkák, töltési megoldások, töltés szolgáltatók, energiatermelők, üzleti szolgáltatások. A kiállítótér mellett parkolóból indulva lehetőség van arra is, hogy a látogatók kipróbálhassák az elektromos járműveket. Több millió ember követheti élőben az EWAVE eMobility Show-t Magyarország egyik legnépszerűbb reggeli rádiós show-jában, a Petőfi Rádió reggeli műsorában.

Borítékolható, hogy a félbevágott Nissan Leaf a gyerekek és a családok kedvence lesz Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Délelőtt 11 órától Hogyan legyünk digitálisak címmel a népszerű vlogger, Magyarósi Csaba kezdi az előadások sorát, majd negyedórás váltásokkal követik a többiek. Olyan témák sorakoznak, mint az elektromos autóflotta az Országos Mentőszolgálatnál, a MOL emobilitás stratégiája, E-on, a félbevágott Nissan Leaf története, a töltései megoldásokról általában, a töltés közben adódó veszélyek és komplikációk, Dunaújváros, mint e-város, kormányzati célok az e-mobilitásban, modern városok Európában, elektromos járművek egy nagyvállalat használatában, elektromos gépjárművek hajtáslánc sajátosságai, fejlesztési célok, az elektromobilitás európai és magyarországi lehetőségei, konnektorról töltött autók, egy autókereskedő tapasztalatai, elektromos kukásautó a lakosság szolgálatában, milyen előnyökkel jár az elektromos autók használata. Az előadásokat többször is játékkal szakítják meg, illetve 14.45-kor a Szomszédnéni produkciós Iroda stand up műsora lesz látható. Este 19.30-kor a Lóci játszik zenekar koncertjével zárják a pénteki kínálatot.

A rendezvény különlegessége, hogy testközelből is megtekinthető lesz egy muzeális jármű, az 1888-ban Andreas Flocken által megépített első négykerekű elektromos autó.

Tíz fontos érv az elektromos autózás mellett

Miért érdemes a látszólag magas ár és a korlátozott hatótáv ellenére villanyautóra váltani? Aki már használt elektromos autót, azt többnyire nem kell győzködni, sorolják az érveket maguktól is. A villanyautózás mellett számtalan érvet fel lehetne sorolni, íme a 10 legfontosabb:

1. Alacsony üzemanyagköltség

2. Ingyenes töltési lehetőségek

3. Olajimporttól független üzemanyag

4. Ingyenes parkolás

5. Olcsóbb karbantartás

6. Egyszerűbb hajtáslánc, kevesebb meghibásodás

7. Nyomatékos villanymotor, dinamikus gyorsulás

8. Nincs finom rezonancia

9. Nincs zajszennyezés

10. Nincs közvetlen, helyi légszennyezés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!