Köszönöm mindenkinek!

2020.10.21. 11:30

Megváltozott az életünk, ehhez alkalmazkodni kell

Mint arról már korábban beszámoltunk, a dunaújvárosi kötődéseire büszke Varga Livius, a Quimby tagja, A kutya vacsorája együttes vezetője és számos más produkció kreatív frontembere nyerte a dalszerzők napi közönségszavazást. A versenyről és a voksolásról, valamint a hazai könnyűzene helyzetéről is kérdeztük a nyertes dalszerzőt.

Szabó Szabolcs

Ami tény: Varga Livius Magam adom – a születéstől a dal utóéletéig című kisfilmjére voksoltak legtöbben a dalszerzők napja alkalmából meghirdetett közönségszavazáson. Az Artisjus által indított versenyben összesen 68 könnyű- és komolyzenei alkotó vett részt saját szerzői énjét bemutató videójával. A filmekre péntek éjfélig több mint 11 ezer szavazat érkezett a kosziadalt.hu oldalon. A Quimby slágerének kulisszatitkaiba beavató nyertes szerzőt az Artisjus Egyesület félmillió forinttal jutalmazta – olvasható a dalszerzo.hu honlapon.

Magam adom – Varga Livius is mielőbb visszatérne a koncertszínpadra
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

„Nem akarok panaszkodni, ez egy ilyen helyzet”

A nyertes dalszerzőt, Varga Liviust kedden délelőtt értük el telefonon:

– Mindenkinek köszönöm, aki megnézte a mi kis filmünket, és bizalmat szavazott nekünk. Őszintén szólva, én már annak is nagyon örültem, hogy ebben a válságos időszakban ezt a videót leforgathattuk. Nem követtem végig a szavazást. Ismerősök, családtagok szóltak, hogy ott vagyunk az elején az esélyesek között. Sokan megmozdultak a baráti körből Dunaújvárosban, és ahol most élek, Ráckevén is, a Quimby-rajongók is voksoltak – mindez nagyon jólesett. Ezúton is köszönöm. Tény, a járványhelyzet és az ezzel párhuzamban járó korlátozások miatt nagyon nehéz helyzetbe került az egész szakma. A Quimby stábjának bőven a fele is már más szakmában dolgozik. Nem akarok panaszkodni, a mi közösségünk is pont ilyen helyzetben van.

Megváltozott az életünk, ehhez most alkalmazkodnunk kell, de bízom abban, hogy hamarosan együtt lehetünk a rajongókkal egy remek koncerten – mondta el lapunknak Lívius, akit a jövőről is kérdeztük:

– Bár nem így terveztük, de most bizonyára sok kreatív ötlet, dal született minden zenekarnál. Bízom abban, hogy a járvány lecsengése után újra beindul a klubélet és lesznek ismét kisebb-nagyobb fesztiválok. Addig is dolgozunk, várjuk a jobb időket – fogalmazott a DH-nak Varga Livius, a dalszerzők napi közönségszavazás idei győztese.

Varga Béla: Kicsit megmozgattam a volt tanítványaimat

Egy közönségszavazás, a teljesítmény elismerése mellett részben a toborzásról is szól. Varga Livius édesapja, Varga Béla tanár úr ebben élen járt az elmúlt hetekben: – A győzelem után mindenki Liviusról beszél, de én inkább a feleségét, Kabarcz Zsófiát emelném ki, aki ezt a díjnyertes kis videót rendezte, forgatta és vágta. Szóval ez egy remek páros munkája volt, ezt ne felejtsük el. Amikor láttam, hogy Liviusék jól állnak a versenyben, bizony nem voltam rest felkeresni régi tanítványaimat, pedagógus ismerőseimet. Nyolcszor voltam osztályfőnök és örömmel tölt el, hogy régi tanítványaimat sikerült mozgósítani szerte a világban. Dunaújvárosból is sokan voksoltak, nem felejtették el, honnan is indult a Quimby közössége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!