Tizenéves „erős emberek” garázdálkodhattak

2019.04.08. 07:00

Megrongálták a városi KRESZ-parkot

A Béke városrészi KRESZ-park a gyerekek és a szülők kedvelt találkozóhelye. Öt hónappal ezelőtt újították fel, és adták át a legkisebbek legnagyobb örömére. Barbár suhancok azonban nem így gondolták, mára megrongálták, tönkretették.

Várkonyi Zsolt

„Újra teljes pompájában látható és használható a közlekedési park a Béke városrészi Március 15. téren, az Arany iskola előtt! A közel harmincéves KRESZ-parkot felújítása után elsőként a közeli Napsugár óvoda Zöld autó és Katica csoportjainak tagjai vehették birtokba, akik aztán igazán önfeledt játszadozást és versengést csaptak az új útburkolaton, a friss jelzések és táblák közepette, ahol még körforgalom és vasúti átjáró is van – utóbbi természetesen vasút nélkül, de igazi sínnel.” – írtuk ezt öt hónappal ezelőtt.

A Béke városrészben a képen látható látvány fogadott bennünket. Joggal merül fel mindannyiunkban a kérdés: miért? Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az önkormányzat támogatásával lebonyolított beruházás összesen mintegy hétmillió forintból valósult meg. A létesítmény a KÖSZ, Hankook! program keretében készült el, nagyon sok önkéntes munkájával, és cégek felajánlásaival. A MÁV például a síneket adta, a kivitelezést végző Duna-Via Kft. pedig a tervek nagy részét készítette el ingyen. Nos, a helyzet mára gyökeresen megváltozott, tájékoztatta lapunkat Sztankovics László és Hingyi László, a körzetek önkormányzati képviselői, akik az ott lakókkal együtt felháborodtak a barbár rongáláson. Még a tavasszal egy nagy közlekedési vetélkedőt szeretnének itt rendezni a gyerekeknek a környéken lévő iskolával és óvodával közösen, mondták, de jelen állapotában erre most nem alkalmas a terület. Megdöbbentő a látvány, hogy az oszlopok jelentős részét kidöntötték, vagy megrongálták. Sűrűn lakott területen, úgynevezett két kövér ház között van ez a játszótér, ennek ellenére egyesek veszik maguknak a bátorságot, hogy ezt tegyék. Joggal merül fel a kérdés, mit lehet tenni.

A táblákat „erős emberek” kiforgatták a helyükről Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A képviselők elmondták, a városüzemeltetésnél kezdeményezik a közlekedési park mielőbbi helyreállítását. Nem lehet mindenhová kamerákat telepíteni, de javasolni fogják, hogy a park szélén lévő lámpasorról részben reflektorokkal bevilágítsák a parkot, bízva abban, hogy ennek lesz visszatartó ereje. A képviselők hivatalosan is megteszik a feljelentést saját hatáskörükben a rendőrségen, és úgy gondolják, hogy ez nem maradhat következmények nélkül. Összefogással kiszűrhetők azok az emberek, akik nem pihenni járnak ide, hanem a közösségi munkával rendbe tett eszközöket tönkre tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!