tojáslabdányi kérdőjel

2021.09.20. 14:00

Megkezdték a felkészülést a Gorillák

Most pénteken megkezdte a felkészülést a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz. Az amerikai-futballisták számára ugyan csak tavasszal kezdődik a bajnokság, de a lehető legjobb eredmény elérése érdekében szeptember közepétől edzenek a Gorillák.

Morva Dávid

Fotó: Zsedrovits Eniko

Ahogyan arról már beszámoltunk, a tavalyi szezont rossz szájízzel fejezték be az amerikai-futballisták, hiszen a kitűzött célokat nem érték el: sem a pozitív mérleg, sem pedig a rájátszásba történő bejutás nem jött össze a harmadosztályban vitézkedő Gorilláknak. Madarász Attila, aki elnökként, edzőként és játékosként is tevékenyen kiveszi a részét a klub mindennapjaiból, a sérüléseknek és a vártnál lassabb csapatépülési folyamatnak tudta be a szereplést.

Megkezdték a felkészülést a Gorillák Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A nyár viszonylag csendesen telt a Gorillák háza táján, a létszámot tekintve nem történt változás, annak ellenére, hogy három játékos is külföldre távozott: Hegedűs Máté például Bécsbe igazolt. Ennek ellenére biztató, hogy az elnök elmondása szerint, többen is új játékosokat hoztak a csapathoz, így remélhetőleg sikerül pótolni a hiányzókat.

A Gorillákat segíti, hogy jelenleg nincsenek érvényben olyan korlátozások, amelyek nehezítenék vagy ellehetetlenítenék a dunaújvárosiak felkészülését, így megfelelően tudnak készülni a következő szezon kihívásaira. Emellett természetesen szeretnének nyílt edzéseket, toborzókat.

Főgorilla a válogatottban

Madarász Attila elnök Fotó: DH-archív

Madarász Attila a nyáron meghívást kapott a válogatottba, így augusztus végén részt vehetett az edzőtáborban, ahonnan a 68 tagú keretbe bekerült ugyan, itt azonban véget is számára a történet, ugyanis a 45 fős meccskeretbe már nem jutott be.

– Sajnálom, hogy az Izrael elleni mérkőzésen, ahol a magyar válogatott 44–19-re diadalmaskodott, nem kerültem pályára. Ezzel a győzelemmel megnyertük a B csoportos Európa-bajnokságot, és biztossá vált, hogy ott leszünk az A csoportban, azaz az európai elitben. Bízom benne, hogy a törökországi meccsen pályára léphetek majd.

A csapat összetétele tehát nem sokat változott. Szakember(eke)t azonban továbbra is nagy erővel keresnek az „ezüsthátúak”, hiszen az elmúlt szezonban ez sem volt teljesen rendben.

– Úgy néz ki, ilyen téren pozitív változás áll majd be nálunk, az egyik volt játékosunk, Keresztes Csabi már jelentkezett, hogy szívesen foglalkozna a védőfallal, a védőfal-emberekkel, amit természetesen örömmel fogadunk. Ezzel egy teherrel kevesebb lesz számomra. Ezenkívül van még egy jelöltünk, akiről nem szeretnék most még beszélni, de minél hamarabb szeretném vele is felvenni a kapcsolatot, hiszen jó lenne, ha minél hamarabb összeállna a szakmai stáb. Róla elöljáróban annyit, hogy inkább a támadásokkal, a támadórészleggel foglalkozna, de rá mernék bízni akár egy vezetőedzői pozíciót is – mondta Madarász Attila.

Ami a felkészülés további menetét illeti, a Gorillák heti két edzéssel készülnek a tavasszal kezdődő bajnokságra. Emellett várhatóan legalább kéthetente lesz egy edzőtermi tréning is.

A klub első embere hozzátette, ősszel csak technikai, illetve erőnléti foglalkozások lesznek, a taktikai felkészítésre az év végén, és a következő esztendő elejétől fogva fordítanak nagyobb hangsúlyt. Továbbá edzőtáborokat is szerveznének, ha a lehetőségek engedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!