Jótékonysági koncert

2019.09.26. 17:30

Mága Zoltán a Krisztus király főtemplomban zenél

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelt támogatásával megvalósuló, másodjára útnak indított 100 templomi jótékonysági koncertsorozat ismét 100 magyarországi és határon túli településen zajlik.

Tóth Alexandra

A karitatív koncertsorozatot a hegedűművész 2018. március 19-én Marosvásárhelyről indította útjára, arra emlékezve, hogy a három évtizeddel ezelőtti „fekete márciusi” nap megmutatta, hogyan tudunk vallási és etnikai hovatartozás nélkül, egy emberként kiállni a szabadságért, az igazságért, a jövőért.

A Prima Primissima-díjjal is kitüntetett hegedűművész másodszor útjára indított ökumenikus jótékonysági missziója keretében hátrányos helyzetben élőknek, nagycsaládosoknak, beteg gyermekeknek, kórházaknak, tehetséges fiataloknak, iskoláknak nyújt segítséget és templomok felújítását is segíteni kívánja. Az első száz templomi koncerttel és az eddigi állomásokkal több száz millió forint értékben segítettek már bajba jutott embereknek, magyarországi, erdélyi, vajdasági, felvidéki és kárpátaljai közösségeknek.

A 100 templomi jótékonysági koncert második turnéjának egyik állomása a dunaújvárosi Krisztus király főtemplom lesz. A művész és együttese játékát szeptember 27-én, pénteken, 17 órától hallhatják. A belépés díjtalan, az adományokat karitatív célokra ajánlják fel.

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas művész pénteken Dunaújvárosban lép fel Fotó: Mónus Márton/MTI

Csodatétel, összejött Zentének a pénz

Egy ország fogott össze a ritka, gerinc eredetű izomsorvadásos betegséggel küzdő kisfiú, Zente megsegítésére. A másfél éves gyermek életén egyedül csak egy, az Egyesült Államokban szabadalmaztatott genetikai gyógyszer segíthet, amelyet elég egyszer beadni, de az ára 700 millió forint. A csillagászati összeg, többek között Mága Zoltán adakozása és felhívása nyomán, közel egy hét alatt összegyűlt – tájékoztatott szerdán a család. Azonban számtalan akció és licitálás van még folyamatban. A család kérése, hogy aki úgy gondolja, adományával segítheti Zente rehabilitációját, segédeszközét, vagy válasszon más SMA-val küzdő beteget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!