a fővárosba igazol

2018.12.10. 12:45

Klujber Katrin a Dunaújvárosi Kohásztól a Fradiba igazolt

A DKKA és az FTC között –Klujber Katrin hozzájárulásával – megállapodás jött létre a játékos végleges átigazolására vonatkozóan, aki így az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatában folytatja tovább pályafutását.

duol.hu

Az alábbiakban a DKKA közleményét, változtatás nélkül olvashatják:

Sajnáljuk, hogy kiváló átlövőnk távozik a csapattól, mindamellett büszkék is vagyunk, mivel saját nevelésű játékosunkról van szó, akinek – az átigazolásnak köszönhetően – lehetősége nyílik a hazai ranglista élmezőnyébe tartozó, többségében magyar játékosokból álló és nemzetközi játékokon is folyamatosan jelenlévő csapatban kipróbálnia magát.

A DKKA által kitűzött célok egyike, hogy magas színvonalú kézilabda utánpótlás-nevelő bázissá válva biztosítsa a dunaújvárosi versenysport fejlődését, gondozva a kiemelkedő sporttehetségeket, támogatva őket a tovább fejlődésben és előre lepésben. Nem akadályozzuk és nem akadályozhatjuk felnövekvő játékosainkat, amikor lehetőséget kapnak arra, hogy tudásukat, tehetségüket a tabella élén álló csapatok tagjaiként fejlesszék, a hazai csapatok legjobbjaiban szerepeljenek.

A felek az átigazolás, a játékjog végleges átruházásának ellenértékét nem kívánják nyilvánosságra hozni.

Klujber Katrinnak további eredményes játékot, hosszú és sikeres pályafutást kívánunk!

Klujber Katrin

Fotó: DKKA

Dunaújvárosban született és itt kezdte pályafutását is. A Dunaújvárosi Kohász színeiben 2015-ben mutatkozott be a magyar élvonalban, a klubbal a 2015-2016-os szezonban EHF-kupát nyert. A 2017-es junior-világbajnokságon negyedik helyen végzett a magyar csapattal, amelyben negyven gólt szerzett és bekerült a torna All-Star csapatába is. A felnőtt válogatott keretébe 2017 februárjában hívta meg először Kim Rasmussen szövetségi kapitány, majd a Koszovó és Fehéroroszország elleni Európa-bajnoki-selejtezőkre is a keret tagja volt. Az idei, hazai rendezésű junior női kézilabda-világbajnokságon aranyérmet nyert a válogatottal, egyben a torna legeredményesebb magyar kézilabdázója volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!