Négyen vehették át idén a közgyűlés rangos szakmai díját, elismerését

2019.05.08. 14:00

Kiváló szakemberek, elhivatott őrzői a város közbiztonságának

A közgyűlés a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat a város közigazgatási területén dolgozó hivatásos állományú rendőrök, hivatásos tűzoltók és azon személyek vagy közösségek elismerésére hívta életre, akik Dunaújváros közbiztonságáért kiemelkedő tevékenységet folytatnak. Idén Kiss Piusz István rendőr törzszászlós, Kovács Attila rendőr törzs­zászlós, Droppa László tűzoltó százados, szolgálatparancsnok, Csécs István nyugállományú honvéd alezredes vehette át a díjat.

Körmendi Erzsébet

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Kiss Piusz István rendőr törzszászlós, hivatásos rendőri szolgálatát 1994. szeptember 16-án kezdte meg. A Dunaújvárosi Rend­őrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Őr- és Járőrszolgálati Alosztály állományába 1998. június 1-jén nevezték ki mint járőrvezető. Hivatásos szolgálatát mindvégig közterületen látta el, szolgálatparancsnoki, majd 2012. május 1-től körzeti megbízotti beosztásokban bizonyította rendvédelmi pálya iránti elkötelezettségét.

Kiss Piusz István rendőr törzszászlós szakmai előmenetele jól példázza, hogy szolgálati feladatait, az utasításokat, precízen, szakmai hozzáértéssel, eredményesen, példamutató hivatástudattal látja el. A munkavégzése során alkalmazott jogszabályok változásait folyamatosan figyelemmel kíséri, megszerzett ismereteit a gyakorlatban szakszerűen és jogszerűen alkalmazza. Tudásának, ismereteinek, megszerzett tapasztalatainak átadásával hatékonyan segíti az állományba kerülők asszimilációját, munkavégzését. Széles látókörrel bíró, tapasztalt rendőr, aki a több mint 20 éves kiemelkedő szolgálati tevékenységének ellátása folytán jelentős mértékben hozzájárul a város közbiztonságának megerősítéséhez.

Kovács Attila rendőr törzs­zászlós 2003. július elsején kezdte meg szolgálati viszonyát. A BRFK Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrőrsén 2004. április elsején nevezték ki motorcsónak-vezetői beosztásba, jelenlegi beosztása pedig szolgálatparancsnok.

A több mint 15 éves szolgálati viszonya alatt elvégezte a rendészeti szakközépiskolát, szolgálati célú, valamint kereseti célú kisgéphajó-vezetői képesítéssel is rendelkezik.

A kezdeti években járőrként idősebb, tapasztaltabb rend­őrökkel teljesített szolgálatot, és szorgalmával, hozzáállásával, a szükséges ismeretek elsajátításával bizonyította, hogy képes önállóan is szakszerűen, határozottan intézkedni. Jól megismerte az őrs szakaszterületét, kellő hely- és személy­ismerettel bír. Munkája elismeréseként 2010. november elsején hajóvezetői beosztásba, majd 2014 szeptemberében szolgálatparancsnoki beosztásba nevezték ki. 2015-ben jeles eredménnyel végezte el a szolgálatparancsnoki szaktanfolyamot.

Szolgálatparancsnoki feladatait megfelelő felkészültséggel, magas színvonalon látja el. Intézkedései megalapozottak, fellépése udvarias. Munkaköri feladatrendszerén belül nyitottan, rugalmasan gondolkodik a teljesítmény és a hatékonyság növelése érdekében. Szakmai ismereteit folyamatosan fejleszti, intézkedéstaktikai instruktori feladatokat is ellát, oktatások, előadások keretében részt vesz az állomány elméleti és gyakorlati képzésében.

Csécs István, Kiss Piusz István, Kovács Attila és Droppa László a díjátadó ünnepséget követően az elismerésükkel Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Droppa László tűzoltó százados, a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának szolgálatparancsnoka 1992. június elsején kezdett dolgozni a hivatásos tűzoltóság állományában mint beosztott tűzoltó. A kinevezését követően 1994-ben tűzoltó szakképesítést szerzett (BM KOK), ezt követően híradósként, különleges szerkezelőként, majd 2007-től szolgálatparancsnok-helyettesként teljesített szolgálatot.

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karán műszaki szakoktató végzettséget szerzett 2008-ban. 2012-től a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság C szolgálati csoportjában szolgálatparancsnokként gyakorolja hivatását.

Beosztottjai tisztelik, elöljáróival szemben tisztelettudó magatartást tanúsít. Szorgalmas, igyekvő, kiváló szakmai tudással bír. Tűzoltási és kárelhárítási tevékenysége során több nevezetes nagy tűzeset, illetve káreset felszámolásában vett részt. Munkája, szakmai tapasztalata elengedhetetlen a szervezet magas szintű működéséhez.

Csécs István nyugállományú honvéd alezredes úr 1963-ban kezdett dolgozni a Magyar Néphadsereg állományában hivatásos tisztként. Alakulatát 1979-ben helyezték Dunaújvárosba. Ezt követően a katonák városépítő munkájának irányításából, ellenőrzéséből rá háruló szakmai munka mellett bekapcsolódott a város közbiztonsági életébe, és kialakította a máig hatékony együttműködéseket. Nyugállományba vonulása után sem szakadt el a város rendvédelmi és egyéb biztonsági tevékenységétől.

Alapító tagja a Dunaújvárosi Honvédségi Nyugállományúak Klubjának, mai nevén Honvéd Klub Civil Társaságnak. Az ő vezetésével a klub eredményesen teljesíti feladatait, részt vesz a város közéletében, segítik a helyi közbiztonsági feladatok szervezését. Mindemellett Csécs István fontos szerepet vállal a 3. Katonai Igazgatási Központtal történő együttműködésben, a magyar hősök emlékének ápolásában, és az Idősügyi Tanács munkájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!