A parlamenti munka az ellenzék számára a kampányidőszak része

2020.09.24. 17:30

Kezdődik – „Készüljetek!”

Megkezdődött a parlamenti ülésszak. A képviselőknek azonban nem kellett külön felkészülniük, hiszen egész nyáron felturbózott üzemmódban voltak.

Czeglédi Andrea

20200620, Budapest Országház, parlament Az Országház Budapest egyik legismertebb középülete, a Magyar Országgyűlés székhelye. fotó: Knap Zoltán (BORS)

Fotó: Knap Zoltán

Ki-ki a maga helyén. Volt, aki a járvány ellen küzdött, mások a balatoni ingyenes strandokon gyűjtöttek aláírást a balatoni ingyenes strandokért, megint mások Brüsszelben igyekeztek lejáratni az országot, majd a ­nyár végén közös programként asszisztáltak az egyetemfoglalóknak. Így tehát nem esett ki senki a megszokott munkavégzésből.

Az ülés megkezdése előtt az egyik ellenzéki politikus csíkokra vágott Árpád-sávos zászlót kötött „tisztelete jeléül” Orbán Viktor patkóbeli székéhez, amit a kormánypárti képviselők azonnal eltávolítottak, hiszen az úri kaszinók íratlan szabálya szerint: zászlót nem tépkedünk le, és nem csíkozunk fel. Bár ebben van jele a pártok közötti közeledésnek, ugyanis néhány éve az Árpád-sávos zászló még valami megmagyarázhatatlan ellenszenvet váltott ki az ellenzékből, míg ma már az egyetemisták is ezt használják tiltakozásul a Vidnyánszky-féle „fasizálódás” ellen…

Megkezdődött a parlamenti időszak – nyári üzemmódból őszire váltottak a képviselők Fotó: Knap Zoltán

Ilyen a világ. Közben megjelent a klasszikus mesék kissé átformált változatait magában foglaló gendermesekönyv, amelyet bizonyos kerületek nem kormánypárti polgármesterei előszeretettel ajándékoznak a kerületi óvodáknak, ami csaknem olyan logikus és támogatandó, mint az új budapesti forgalomkorlátozás és a körút biciklistatámogató átrendezése.

Térjünk vissza a Parlamentbe… az ellenzéki felszólalásokat nem idézném, mert gyermekek is olvashatják lapunk parlamenti tudósítását. Mindössze annyi értékes dolog történt, hogy a miniszterelnök és Kocsis Máté illemtan- és történelemórát tartottak a nagyérdemű patkóbelieknek, amelynek meglátásunk szerint aligha volt értelme. Ugyanis akiknek szólt, azok mással foglalatoskodtak…

A nap kiemelkedő eseményének inkább Orbán Viktor írása nevezhető, amelyben a kormányfő egy kormányközeli napilapban elemezte a jelen politikai helyzetet…, és amelynek a vége, figyelemre méltó felszólítás volt: „Készüljetek!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!