autókat ellenőriztek

2021.10.07. 14:00

Két napon át tartott egy sikeres rendőrségi akció

Kétnapos rendőri akció zajlott térségünkben. A rend­őrök ezúttal a külföldi honosságú járművekre fókuszáltak.

Szabó Szabolcs

2021.10.06. Ország több pontjáról érkező rendőrök razziáztak Fejér megyében Rácalmás Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Rácalmás – 2008 óta veszek részt egy autóvadász-csapatban Fejér megyét képviselve. Hosszú évek óta létezik és eredményesen működik egy Antilop névre hallgató csoport az országban, amelynek kiemelt célja, hogy a külföldi rendszámmal rendelkező járműveket ellenőrizzék. Ugyanis a magyar közutakon rendre azt tapasztaljuk, hogy külföldi honosságú járműveket használnak magyar állampolgárok, és e járművekkel követnek el bűncselekményeket, szabálysértéseket, így próbálnak meg adott esetben kibújni a szankciók alól.

Siófokról, Záhonyból, Beregsurányból is érkeztek kollégák

Ezen esetek felderítéséhez speciális szaktudás és nyomozati munka szükséges. E két napon mi, egyenruhások ezért jöttünk össze az ország szinte minden tájáról, Fejér megyéből, Siófokból, Záhonyból, Beregsurányról. Itt vannak velünk a határrendészet munkatársai és a BRFK-s kollégák is. Közel harminc fő vesz részt ebben az akcióban, és mindenkinek megvan a saját speciális szakterülete, amelyre koncentrál.

Fridrich Ferenc rendőr törzszászlós Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

A közös rendőri munka kedden kezdődött, és már az első napon is eredményesen tudunk együtt dolgozni – mondta el lapunknak Rácalmáson szerdán reggel az akció szervezője, Frid­rich Ferenc, aki hozzátette, Vancsura Szilvia rendőr főtörzsőrmester is hatalmas segítséget nyújtott az előkészületek során. – Külön köszönet illeti Rácalmás, Kulcs és Adony önkormányzatát, amelyek támogatták ezen akció megszervezését, a résztvevők ellátását. A kétnapos akció október 5-én indult, és már az első nap nagyon eredményesnek bizonyult, 278 személyt és 3625 gépjárművet ellenőriztünk. Ennek során 29 helyszíni bírságot szabtunk ki, 9 közigazgatási és 4 szabálysértési eljárást kezdeményeztünk, egy körözött személyt fogtunk el, továbbá 2 esetben vettünk el hatósági jelzést, illetve engedélyt. Hasonló eredményre számítunk a szerdai napon is – fogalmazott lapunknak Frid­rich Ferenc törzszászlós, Rác­almás körzeti megbízottja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!