A legnagyobb öröm a gyerekek vidámsága volt

2018.11.15. 14:00

Kész a dunaújvárosi KRESZ-park

Ismét használható a KRESZ-park a Béke városrészben: tegnap volt az átadás!

Pekarek János

Újra teljes pompájában látható és használható a közlekedési park a Március 15. téren, az Arany iskola előtt!

Már a múlt hétre elkészült a nagyjából harmincéves létesítmény felújítása, de a finomhangolásokkal együtt szerdán délelőtt vehették birtokukba a gyerekek, egészen pontosan a közeli Napsugár óvoda Zöld autó és Katica csoportjainak tagjai. Akik aztán igazán önfeledt játszadozást és versengést csaptak az új útburkolaton, a friss jelzések és táblák közepette, ahol még körforgalom és vasúti átjáró is van – utóbbi természetesen vasút nélkül, de igazi sínnel.

Kőhalmi László rendőr főtörzszászlós díszegyenruhában irányítja a forgalmat a parkban az átadás után Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az önkormányzat támogatásával lebonyolított beruházás összesen mintegy hétmillió forintból valósult meg. A létesítmény a KÖSZ, Hankook! program keretében készült el, sok önkéntes munkájával, felajánlásokkal. A MÁV például a síneket adta, a kivitelezést végző Duna-Via Kft. pedig a tervek nagy részét készítette el ingyen.

Az átadáson többek között ott volt a Hankook helyi gyárának vezetői közül Hwang Seong Hak ügyvezető igazgató és Park Chang Je pénzügyi igazgató. Dunaújváros MJV önkormányzata részéről Hingyi László, Sztankovics László és Lassingleitner Fruzsina képviselők jöttek el. Ám a legfőbb oka bizonyára Boda Bencének, a Hankook kommunikációs munkatársának volt ott lenni: ő egykor gyerekként az eredeti KRESZ-parkban tanult meg kerékpározni, s most pedig az ő ötlete volt a felújítás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!